1.4 astra classic?

astra gibi ağır kasalı araçlarda 1.4 motor yeterli değil...kullanan ve memnun olanları çok duydum...ama eğer genç dinamik ve biraz da spor araba kullanıyorsanız asla ve asla yetmez 1.4....90 geçmem deviri aşmam ve sadece araba beni bir yerden biryere götürmeye yarar diyorsanız 1.0 motorlu araçlar bile yeter :-))

Genç sayılırım dinamik sayılırım ama bunu araçta sergilemeyen bir insanım. zaten Heyecan ve performans arayan adamın ne işi var 1.4 hatta 1.6'lar 2.0'dan aşağı olmamalı.

ahh bu vergiler başımızda bela olmasa 3.0 lt den aşağıya biner miyim :-)) ben kalkışta ve yokuşta seri araç severim....önüne geleni de geçmek isterim...uzun yolda emsal araçlardan hiçbiri sollayamaz...( sadece yüksek güçlü araçlar geçer solumdan) imkanım olsa o da olmayacak...

bu devirde o kasa arabaya atmosferik 1.4 motor koyana ne diyeyim

valla dostum kargaya yavrusu şahin gözükürmüş ,sen 1,4 le mutluysan diyecek birşey yok,ama gün gelipte satarken 1,6 emsallerinden 3-5 aşağı verdiğinde canın sıkılmasın,ayrıca ksk dan güzelyalıya 4 şeritli yoldan gidersen inan merkezden gidişten çok yakarsın.gösterdiğin yolu az çok biliyorum bildiğim kadarıda dümdüz yol zaten

Valla dostum bir gün aydına davet edeyim seni o zaman çalıştığım iş temposunda nerelere tırmandığımı, nerelerde araba sürdüğüm görünce Konya ovası olmadığını iyi görürsün.

Açıkcası ben İzmir de iken daha az benzin yakıyorum. Neden dersen KSK'den Bornova zaten otoban. KSK'den Güzel yalı 4 şeritli dümdüz yol.
İzmrim olmuş otoban memleketi. benmi konya ovasında araba sürüyorum sen mi?

Bugünkü güzergahım incele istersen sonra konya ovasımı diye konuş...

http://maps.google.com/maps?f=d&sou...37.870517,27.92038&spn=0.300289,0.617294&z=11

Eğer öncede 1.6 veya 2.0 litre araç kullandıysanız performansı sizi tatmin etmez.Ayrıca gitmedikçe basacağınız için yakıtta artacaktır.Gel gelelim benim kullandığım 1.4 twinport astra fena değildi ve sakin kullanımda az yakmıştı.Klima açınca ne yazıkki motor çok fazla etkileniyor.Hem yakıt hemde güç açısından.Ancak alınıp binilebilir bir araçtır.

yakın zamanda 2010 astra hb class. easytronic 1.4 90 bg. aracı, aklımda bir sürü soru işaretleriyle aldım, daha önceki aracımda 1.4 75 beygirdi, hem 1.4 hem daha ağır ve easytronic oluşu beni endişelendirdi fakat, kullanmaya başlayınca hatta 4 yolcu ile rampalarda da deneyerek, yanlış karar vermediğimi anladım.
tabi araçtan ne beklediğinizle alakalı bir durum, ama normal kullanım için bence gayet iyi. zaten bu fiyata, bu konforda bir araç bulmak zor.

valla dostum kargaya yavrusu şahin gözükürmüş ,sen 1,4 le mutluysan diyecek birşey yok,ama gün gelipte satarken 1,6 emsallerinden 3-5 aşağı verdiğinde canın sıkılmasın,ayrıca ksk dan güzelyalıya 4 şeritli yoldan gidersen inan merkezden gidişten çok yakarsın.gösterdiğin yolu az çok biliyorum bildiğim kadarıda dümdüz yol zaten

Dostum bende senin dediğin yolu çok iyi biliyorum. Nişanlım güzelyalıda oturuyor. kuzenim KSK girnede İmzire her geldiğimde bu yolu 1000lerce kez gidiyorum ve aydın şehir içinde yaktığımdan çok çok daha az yakıt tüketiyorum. Yapmanız gereken sadece Saati tutturmak siz iş çıkış saatine denk gelirseniz. Tabiki de yakarsınız. Fakat saatini tuttursanız 4. vitesten aşağı (oda güzelyalı konak arası yeşil dalga 60 olduğu için) gitmessiniz daha bugün yukardaki güzergahı hemen hemen aynı yolu gittim. en yüksek vites 3 olabildiğince çok viraj ve cift şerit bile yok. bir gün benimle dolaşmanı tavsiye ederim.

Satış olayına gelince altımda 2008 Astra G Beyaz 1.4 Baz model araç var daha dün 22.000TL satıyordum. Ben bu aracı 24.000TL ye aldım. 2 sene bindim 2.000TL zarardanmı bahsediyorsun. oda bindiğim süreç süper bir kar kalıyor. İzmir bilmem ama burası ufak şehir burada arabanın rengine, km'sine, sahibine ve motoruna göre alırlar. İnan ki 1.6'ları Fazladan hava yastığı yok ise en fazla 1.000TL fazla fiyat isteyebilirsin 26.000TL istesen baya baya bekler elinde "deneyimle sabittir!". Araç alırken 2. El'inide hesaplıyoruz.

Kim ne derse desin ben yakıt ve performanstan çok menunum dediğim gibi ben 90 ~ 100 arası araç sürerim amacımda gayemde bu. Zaten performans istesem 1.6 değil 2.0 alırdım.

çok ters çıkmışın abi hiç gerek yoktu ,sorduğu soru bence güzel bir soru,ben kendi bildiğim şekilde cevaplıyım o kasanın hakkı 1.6 dır net

:rolleyes: Aynen :) bu kadar sert yapmaya gerek yok bence... çok yaksın az kaçsın istiyorsan 1.4 alabilirsin:D:D:D:D

Son düzenleme:
O kasaya 1,4 motor yetmiyo arkadaşım,
9 ay önce 2005 model 1,4 Astra Classic aldım, 7 ay kullandım, artık araba kullanmaktan soğumak üzereydim ki neyse ki sattım aracı..

düz yolu buldu mu gidiyo (gidiyo ama bu sefer de yakıtı su gibi içiyo, 100 km/h de 3000 devri görüyo ibre, 120-130 da 4500-5000 devir), fakat yokuşlarda devirden düşüyo, araç sollarken ani hızlanmalar yapamıyosun..

benim için aracın seriliği önemli değil, yavaş yavaş 90-100 giderim, az da yaksın dersen 1,4 al, ama performansa birazcık önem veriyorsan kesinlikle alma... "deneyimle sabittir!"

Geri