Sıfır aldıysanız biraz geçmesi gerekir ne zaman açılır diye birşey yok kullanıma bağlı 5 binde olur 10binde ama uzun süre kullanımda azalıcaktır.Ben istanbulda yaşamıyorum ancak 6 üstü fazla değerdir çok aşırı trafik olursa anca ortalama hız 20 lerde filan olunca.
Şöyle diyim bizim araçlar ağır olduğu için dur kalkta çok yakar zaten dizellerin geneli böyledir.Bunu engelleyemezsiniz ancak vites düzgün attırır iseniz düzelir bu.2.vites 3000 görün 3 e geçip ondan sonra 2500 3000 arası attırın vites.3000 deviri geçmeyin.Bu şekilde 6 litreleri yakalar altına düşersiniz.
Uzun yolda 130dan aşağı düşmemişiniz normalde 90km de 4-4.5 arası yakıyor nerdeyse yola göre tabi değişken.120 civarı 5e yaklaşıyor iyice 130dada tahmini 5.2 5.5 arası gezinir.Ancak siz aracı aşırı zorlarsanız buda 3.vites 5bin 4 aynı şekilde yapıp 5e atarsanız o zaman araç zaten yakıcağını o devirlerde yakıyor sonra rahatlıyor.Ama 130 üstünde sürekli seyir ederseniz doğal olarak 6 7 litrelere çıkar hatta daha zorlarsanız 190 200e kadar 8 litreleri geçiceğinide görürsünüz.
Sonuç olarak dizel aracın mantığı az yakmasıdır hızlı gitmesi veya motoru zorlaması değildir.Buna göre davranırsanız çok rahat 4 lü 5 lü değerler yakalarsınız.Şehir içinde maksimum yakacağı hele konya gibi bir yerde dümdüz 5-6 arasıdır geçmemesi lazım büyük ihtimal çok zorluyorsunuz anlık ara hızlanmaları çok yapıyorsunuz.Altınızda ki araç ağır bir araç ne kadar anlık hızlandırmak isterseniz ne kadar yüklenirseniz normal araçlara göre kasadan dolayı daha fazla yakıcaktır.
Bu bilgileri dikkate alır sakin kullanırsanız hiçbir sıkıntı yaratmaz.Şahsen benim aracımın şu an 5.3 ortalaması.Bundan istanbul şehir içi var kocaeli şehir için çok kısa mesafeler var uzun yollarda var ama genel şehir içi.Ara hızlanmalardan kalkışta kaçınırım belli ivme aldıktan sonra hızlanırım çok zorlamam.Genciz tabi arada basmak lazım oluyor hoş geliyor ancak altımızdakinin 1.3 olduğunu unutmamak lazım.
Ufak not söyliyim.Motoru açılmış yaklaşık 5 6 bindeyken aracım otobanda yaklaşık 5 dk boyunca 4.vitese çekip hızlandım 160 yaptım 5de 4.2 olan ortalama tüketim 4.4 e fırladı

Sadece 5 dakikalık 90 la giderken 4 e çekip hızlanmak için olan şey.Bunlara dikkat etmek şart yoksa benzinli almak daha mantıklı sonuçta hız değil ekonomi bekleti.