1.3 Eco-flex Dizel de İlk kullanım önerileriniz

mehmetgunay

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
1.3 Eco-flex Dizel de İlk kullanım önerileriniz nelerdir
Motorun ilk alışma süreci nasıl olmalı. Nasıl kullanılmalı.
Ayrıca Bu model Uygun vites değiştirme için göstergeye SHIFT diye uyarı ışıgı eklenmiş. Buna mı uyucaz yoksa. Motoru açmak için yüksek devirmi kullanıcaz. HErkes başka birşey soylüyor. Buna doğru cevabı bulabilirmiyiz.

Ben de 2008 Ecoflex kullanıyorum.Dediğiniz uyarı lambası bizim araçta yok.1'den 2'ye geçişi 2200-2500 devir arası diğer vites geçişlerini 2000-2200 devir arası gerçekleştiriyorum.

yakıt durumu

Peki Yakıt tüketimini ölçütünmü.
Bir depo ile ne kadar gidiyor gibi

Bir depoyla kaç km gidiyor ölçmedim,ama şehirdışında 3.5-4 lt arası yakıyor.

1.3 Eco-flex Dizel de İlk kullanım önerileriniz nelerdir
Motorun ilk alışma süreci nasıl olmalı. Nasıl kullanılmalı.
Ayrıca Bu model Uygun vites değiştirme için göstergeye SHIFT diye uyarı ışıgı eklenmiş. Buna mı uyucaz yoksa. Motoru açmak için yüksek devirmi kullanıcaz. HErkes başka birşey soylüyor. Buna doğru cevabı bulabilirmiyiz.

kitapçığında bilgiler vardır aslında... ilk 1000km içinde tam gaz vermeden değişken hızlarda değişik devirlerde gitmeni öneriyor.. sık sık vites atın ve düşük devirlerde boğmayın motoru diyor.. son süratın 3/4ünü geçmeyin diyor.. ilk 200km içerisinde gereksiz yere tam fren yapmayın diyo yani freni köklemeyin diyor..

fazla zorlamayın en uygunu maximum 2500 benim benzinli old. için 3000 i geçmiyorum o da yokuş çıkıyorsam eğer ki altına düşersem zorlandığımı hissediyorum yokuşun eğimini öyle tarif edeyim:)

Geri