1.3 cdti egr iptali

merhaba,

iptal ettirmeden önce egr'yi temizletmeyi yeğledim ve arıza tech 2 ile silindi bir haftadır da kullanıyorum hiç yanmadı şimdilik bir sorun gözükmüyor ancak 2. ve 3. vitese attığımda araçta bir titreme oluyor sanki stop edecekmiş gibi ama sonra hemen topluyor. Sanıyorum ömrü tükendi benim egr'nin? ne düşünüyor ustalarım? bilginizi paylaşırsanız sevinirim.

evet arkadaşlar korktuğum başıma geldi ve egr'yi temizlettikten sonra bir hafta geçmedi ki arıza lambası yine yandı. yetkili serviste egr'yi tech 2 ile iptal ettirdim bu sefer ancak bu da bi işe yaramadı zira 30 m gittim gitmedim yine arıza lambası yandı "egr valfi sıkışmış" diye bir hata koduyla. 300 ytl verip değiştirmeden önce bir de mekanik olarak iptal ettirmeyi istiyorum ancak yetkili servis bunu yapamayacağını söyledi. hatta oradaki usta 1.3'ler için mekanik iptal'in söz konusu olmadığını söyledi. iptal ediliyor sen bilmiyorsun diyememdim tabi. allah rızası için forumdaki ustalarımıza soruyorum. egr denen zıkkımı ankara'da 1.3 cdti'lar için mekanik olarak iptal edecek bir yer yok mudur? ya da daha önce iptal eden ustalarımız (hasang ve mehmet gazihan ustalar) elinizde fotoğraf var mıdır? en azından o fotoğraflara göre burada bizim ustalara bi sorayım. şimdiden çok teşekkürler.

selam arkadaşlar,

forumdan egr ile ilgili okuduklarımdan egr'nin iptal edilmesinin en iyi çözüm olduğu kanısına vardım. Ancak cehaletimi bağışlayın ama corsa C 1.3 cdti'larda egr iptali söz konusu mu? Eğer mümkünse ankara'da bu iş için kimi önerirsiniz? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

alper işoğlu

merhaba arkadaşlar,

üç tane yetkili servis iki tane de özel servis gezdikten sonra egr sorunumu gençten mehmet adında bir ustayla çözdüm. Servisleri hepsi egr'yi temizletmek işe yaramaz değiştirmek lazım dedi. Saolsun mehmet usta ile birlikte yaklaşık 4 saatlik bir uğraştan sonra emme manifoldu dahil, egr ve egr'nin oturduğu silindir kapağı ile birleşen parçayı söktük ve bir güzel temizledik. sonuç mu; şimdi ne arıza ışığı yanıyor ne de aracım tekliyor üstüne üstlük çekişi bile hissedilir şekilde arttı. Ve yalnızca 30 ytl istedi usta!! İptal bile ettirmedim, çünkü egr'de bir sorun yokmuş yalnızca kurum kaplamış hepsi bu. Ancak yerini öğrendim ve nereyi iptal etmem gerektiğini çok da iyi anladım. Corsa C 1.3 cdti'lar için söylüyorum, egr iptali mümkün ancak biraz zahmetli. Zahmeti ise parçanın yerinden kaynaklanıyor. Bu konuda şikayeti olan arkadaşlara yardım etmeye hazırım.

bilginize

alper işoğlu

Hocam buyuksun ,ben sana demistim yaparsin diye yapacagini biliyordum ..:))))
Barboros Serin.

Hocam buyuksun ,ben sana demistim yaparsin diye yapacagini biliyordum ..:))))
Barboros Serin.

eyvallah barbaros kardeşim senin hakkın ve emeğin büyük bu işte gerçekten. bu vesile ile bi kez daha teşekkürler :D

Rica ederim hocam bir yardimim dokundu ise ben de mutlu oldum saygilar..
Barboros Serin..

astra h lerde egr nerede acaba

Geri