2004 corsa 1.3 cdti EGR iptali

egr motorun ısısını düşürüyor aynı zamanda yanmayı kötüleştirerek 2004 lerde bunu algılayan bir sensör benzeri birşey var sanırım.1.7 lerde yanmıyor mesela

z16xep motorda yalnızca egr fişini çeksem iptal etmiş olurmuyum

benzinliyse elleme

z16xep motorda yalnızca egr fişini çeksem iptal etmiş olurmuyum

Benzili araçta 1.6 105HP olanlarda sanırm EGR var 115HP lerde EGR yok.

Yani egr iptal etmiş kişileirin yorumlarını sizin önemli olmalı.

EGR hiç iptal etmemiş ne olduğunu sadece yazınlardan kulaktan duyarak öğrenen egrin nerede olduğunu bilmeyen kişilerin iptal et veya etme gibi yorumlarının bir anlamı olmaması gerek.

1.3CDTI aracımda 20bin kmdir EGR soketi çıkarmış vaziyette ve gösterge panelinde egsoz emisyon ışığın ledi sürekli yanıyor.

eco flex yazılım yüklettiniz mi

Benzili araçta 1.6 105HP olanlarda sanırm EGR var 115HP lerde EGR yok.

Yani egr iptal etmiş kişileirin yorumlarını sizin önemli olmalı.

EGR hiç iptal etmemiş ne olduğunu sadece yazınlardan kulaktan duyarak öğrenen egrin nerede olduğunu bilmeyen kişilerin iptal et veya etme gibi yorumlarının bir anlamı olmaması gerek.

1.3CDTI aracımda 20bin kmdir EGR soketi çıkarmış vaziyette ve gösterge panelinde egsoz emisyon ışığın ledi sürekli yanıyor.
yarın öbürgün turbon kitelenince ne yapacaksın

yarın öbürgün turbon kitelenince ne yapacaksın

Pardon siz ne iş yapıyorsunuz.

Ve hangi konuda tecrübeniz var. Bunları öğrenirsem sizin bilgi seviyenizde anlaşabiliriz.

Turbonun EGR ile ne alakası var siz bana anlatın bakalım sizin bildiklerinizi öğreneyim belki yanlış bildiğim şeyler vardır.

Benim bildiklerim şöyledir; EGR (Egsoz gazı resirkülasyonu)
En kaba tabiri ile yanmış yakıtının tekrar yanma odasına gönderilmesidir.

EGR rölantide ve yüksek devirde tam kapalı konumunua gelir. Günlük kullanım devirleri CDTI aracım için yazıyorum 1000-3000devir arasında(EGR açıtır)çalışır. 3000devirden sonra çalışmaz.(EGR kapanır)

Google EGR diye aramış ve obitet yazılarını okumuşsundur.

Turbocharger ve Supercharger anlatmama gerek yok. Biris kayış diğer egsozun tirubunu döndürme olayını vs.vs.

Şimdi bağlantı kuralım Turbo egsoz gazı tirbun döndürme EGR yanmamış yakıt tekrar yanma odası aracın yığılması vs.vs

Nerden uydurdun EGR nin turboyu bozacağını.

Not: EGR iptal olarak egsoz emisyondan geçtim buna dikkat edelim.

yetkili servis ecoflex atılınca egr iptal oluyo dedi bu doğrumudur.

yetkili servis ecoflex atılınca egr iptal oluyo dedi bu doğrumudur.

Dizelde olmuyor. 105hp benzililerde EGR iptal oluyor diye söyleyenler var denemedim bilmiyorum.

Zaten 105hp ile 115hp arasında sadece EGR farkı var. 115hp de EGR yokmuş.

Geri