1.3 cdti astraların yakıt tüketimi nasıl?örneğin sayısal olarak?yardım?

yol bilgisayarına fazla aldanmamak lazım arkadasın dedigi gibi... ben genelde koydugum yakıt ile yaptıgım yolu karsılastırıyorum ona gore cıkan sonucları yorumluyorum ki soyle degerler alıyorum genelde... 5 vites 90 km hız sbt. bir kac da agresif kullanım oluyor s.içi onun dısında sakin paşa paşa suruyorum... daha yeni 100 ytl mazot ile 600 net km gittim... bilgisayar 4.3 lt*100 km gosteriyor ortalama da 6 ile carpınca 25.8 lt o da 3.110 ile carpınca 80 ytl yapıyor ama ben 100 ytl lik mazot yemişim... bu da 32 lt ye denk geliyor sonuc olarak da 5.3*100 km degerini yakalamıs oluyorum... ha bunu beninli aracla yapsaydık tabiki de daha fazla olurdu ama dizel keyfi bir baska... insan kafa olarak rahat oluyor bir kere... araca iki kişi bindiniz mi en uygun otobus tarifesinden bile daha ucuza kısa mesafelerde gecerli olmak sartıyla seyahat edebiliyorsunuz...

arkadaşlar bende ortalama 5.6 yakıyorum 100 km de en son bir depo mazotla 950 km şehir içi yaptım. buda tecrübe ve bilgi olsa gerek sonuçta motor öğretmeniyim. ayrıca 1.9 caddy kullanan arkadaşıma da verdiğim tiyolarla kullanmaya başladı oda 6.1 şehir içi ortalama ile kullanıyor şu an. önemli olan yavaş hızlanmak ve mümkün olduğunca düşük devilerde arabayı kasmadan yüksek vitese geçmek. fren mümkün olduğunca az kullanın(aracı vitesle yavaşlatın) ama yüksek devirlerde düşük vites yapmayın yani yüksek kompresyona bindirmeyin. ayrıca durmanız gereken noktaya gelmeden vites büyütüp ayağınızı tamamen gazdan çekin anlık yakıt 0.0 olsun aracı kendi halinde yavaşlamasını sağlayın. birde sabit hızda giderken ayağınızı gazdan çekip tekrar aynı oranda gaza basın daha az yakarsınız.

saolasında hocam da senin bu söylediklerin anca şehirlerarası yolda olur. şehir içinde bunları yapana kadar önüne dünya kadar araba geçer. gidemezsin bi yere :)

bendede 1.3cdtı 90bglik aracım var ve sehir içi euro disel alıyorum depo 145.150 yani artıyo bu arlar mazor fiyatı arttıgı için havalar ısınalı 800 km garanti yol yapıyorum ve ara sıra sert de kullanıyorum ve soyle deyim bence bu aracın yakıtına diyecek laf yok en ekonomık ve hızlı arabalardan biri yani kalkıslarda felan ve 1. vites tamam problem kucuk motor oldugu için ama soyle soyleyim ben ankara istanbula gittim iki araba digeri voswagen jette 2.0tdı aynı hızlarda gittik ve 210u gordum ben aracta 5 kişiyle ve diger arabadada 5 kısı var aynı depoları doldurduk ve aynı yerden tekrar aldık ve alınan rakamlar ıkısıde aynıydı yanı 2 aracta aynı yakmıstı ve aynı hızda gidildi bu aracla bence fazla soze gerek yok dıyorum eger aracınız 1.3 cdtı sa kıymetini bilin ekonomik ve ideal hız bence

1.3 cdtı 90bg yani siz bu aracı alıp ne belkiyosunuz ki yarış performansımı anlamadım bence bu motora gore hızı cok iyi piyasadaki cogu arac 1.4hdı olup 75bg bu araç 90bg ve gayet ekonomik ve hızlı yani hız ve performans isteyen disellerde 1.6-1.9-2.0 alsınlar

ayrıca bu arabaya sadece aile arabası diyenlerede hiç katılmıyorum arac gayet spor ve aile arabasıdır bence gençlerinde piyasada cok dercih ettigi bi aractır bence yakısıyo genclerede yani sadece aile arabası diyenleri sacma buluyorum ben 22 yasındayım ve bu arabanın herseyinden memnunum sadece kalkıslarda zor gaz yiyo ve vites değiştirirken sesli yani sarsıntılı ama bunları goz ardı etmek lazım aldıgınız tum arabalrda kesin ufak tefk şeyler olabilir yeni bile alsanız ama bunlar bence sorun değil

bendede 1.3cdtı 90bglik aracım var ve sehir içi euro disel alıyorum depo 145.150 yani artıyo bu arlar mazor fiyatı arttıgı için havalar ısınalı 800 km garanti yol yapıyorum ve ara sıra sert de kullanıyorum ve soyle deyim bence bu aracın yakıtına diyecek laf yok en ekonomık ve hızlı arabalardan biri yani kalkıslarda felan ve 1. vites tamam problem kucuk motor oldugu için ama soyle soyleyim ben ankara istanbula gittim iki araba digeri voswagen jette 2.0tdı aynı hızlarda gittik ve 210u gordum ben aracta 5 kişiyle ve diger arabadada 5 kısı var aynı depoları doldurduk ve aynı yerden tekrar aldık ve alınan rakamlar ıkısıde aynıydı yanı 2 aracta aynı yakmıstı ve aynı hızda gidildi bu aracla bence fazla soze gerek yok dıyorum eger aracınız 1.3 cdtı sa kıymetini bilin ekonomik ve ideal hız bence
uzun yolda aracın kusursuza yakın oldugunu hepimiz biliyoruz zaten... tecrubeni paylaştıgın için sagolsaın...ama başkalarını tatmin etmeyen şey sabit hızda yaptıkları değil hızlanma esnasındaki yaptıkları...hem ekonomi hep performans aynı anda olmaz bunu anladıktan sonra araca bağlanmak daha klay oluyor..

evet bende onu soylemeye calıstım bende dedim kalkıs anında problemler yasıyorum bende yada yavasladıgında hızlanmak tekrar guc oluyo ama bence bu şekilde de güzel yani bu sorunları aracımızda gorup aractan sogumamıza gerek yok

Astra 1.3' ler, 210 km yi görüyormu.! Çünkü bildiğim kadarıyla maksimum hızı 180 olması lazım. Yanlışmı biliyorum.

Astra 1.3' ler, 210 km yi görüyormu.! Çünkü bildiğim kadarıyla maksimum hızı 180 olması lazım. Yanlışmı biliyorum.

teknik verilerde 172 max diyor..ama ben ankara-istanbul yolunda bolu dağı tünel çıkışından sonra sürekli yokuş aşağı var,aslında çok tehlikeli ve virajlı bi yol..neyse oralarda 215 yaptım...hatta bugun de 200 yaptım tem sabiha gökçen girişini geçtikten sonra,200 çok rahat görüyor ve hissettirmiyor hiç..

fth her aracın verilen teknik verilerini ön kokpite koysalardı 190 üzeri kadran olmazdı. bu araçlar rahatlıkla teknik verinin üstündeki bir sürate çıkabilir, tabiki düz veya aşağıya doğru eğimli yollarda, tabiki rüzgar önemli birde. bende 1.6 twinport var. rahatlıkla 230 u görüyorum spor modda. bu sadece bir örnek. zaten aracı sattım. kısmetse 1.3 cdtı astra sedanım haftaya cuma gelcek. motor olarak tek beklediğim yakıt ekonomisi. karşılığını alcam inşallah

Geri