Bizi arabada daha farklı oldu basıyoruz ses gelmiyor bi ara yine bastık ses gelmeye başladı.. Hiç bişey deil de insanı uyuz ediyor bu olay..
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bizim arkadaşın kornası da bozulmuştu onunki 2004 mü 2006 model mi neydi astra o da.Kornası biipppp diye ötenlerden.Ama o biraz fazla kullanmış şampiyonluk turundaKorna olayı anlaşıldı. Elimize anahtar almayalım diyorduk, dayanamadım kornayı söktüm.
Beni şüphelendiren, yol bilgisayarındaki sis far uyarısı oldu. Kornaya tesisatına baktığımda, sis farı ile aynı hattı kullanıyor dedim. Korna elektrik devresini tamamlanmayınca, bu uyarıyı verebilir diye düşündüm.
CIM modülü arızası ve direksiyonun sökülmesi fikri de, rahatsız ediyordu zaten. Netice olarak kornayı söktüm ve yerine 21 watt sinyal ampülü bağladım, kornaya basınca ampül yandı ve suçlunun kornanın kendisi olduğu anlaşıldı.
Kornayı dışarıda önce ohmmetre denedim açık devreydi, 12 voltluk bir akü ile yaptığım denemede de ses soluk çıkmadı. Sorun kornanın yeri, suya çok açık bir konumda ve içine su almış. Kornayı saç kurutma makinesi ile kurutttum, tık sesinden başka bir şey çıkmadı. Büyük ihtimal ile, korna kontakları paslamış ve diyafram hareket edemiyor.
Otomobilin altını yıkarken çok dikkat etmek lazım, bu kornaya su girmemesi imkansız.
şubat'tan bugüne 3500 km mi? ben 29 mayıstan bugüne 7500 yaptım nerdeyseŞubattan bugüne 3.500km leri devirdim.Tek sıkıntı benzindi ve şuan hissedilir bir düşme yaşıyorum yakıt tüketiminde buda beni mutlu ediyorİşallah daha iyi olucak araç standartlarını görebilecem 5000ne doğru...
iyi haledildiğine sevindim.bizim kornayı götürüp hallettik.. direksiyon arkasındaki kısımda lehim sorunu warmış 20-25 dakka gibi bir sürede halledildi işimiz..