Astra h sedana 205 60 r16 lastik takmak

alaattin(bjk)

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
1 Ocak 2013
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
42
İyi günler arkadaşlar.Şu anda aracımda 205 55 r16 bristone er300 var .Ama konforundan son derece rahatsızım bundan dolayı yanak genişliğini arttırıp yumuşak bir lastiğe geçmek istiyorum.Arabama 195 65 r15 de oluyor ama yol tutuşundan fazla ödün vermeden bu işi yapmak istiyorum.Acaba 205 60 r16 ya geçip jant değişimi yapmadan teker janta sürtme problemleri olmadan bu işi halledebilir miyim? Bu kasada bu lastiği kullanan var mı ? Şimdiden sağolun.
 
Fiyat nedeni ile kışın 195 / 65 /15 kullanıyorum.
205 65 15 kullanırsanız, gene yol tutuştan ödün veriyorsunuz, lakin şehir içi için yeterlidir 65 yanak. Kullanmak isterseniz; Çaptaki Farki= %6.49 olur ve %2.5 fark üstü önerilmez. 60 yaparsanız fark %3.19 olur. Bence 60 yanak yapın.
 
Evet 60 yanak yapacağım.205 60 16 ebata geçmeyi düşünüyorum jantı değiştirmeden.Ama sürtme yapar mı bilemiyorum alıp bide böyle bir sorunla karşılaşırsak para çöpe gider.Siz sanırsam hem 205 55 r16 hemde 195 65 15 kullanıyorsunuz sanırsam.Peki yol tutuşunda bariz bir kötüleşme oluyor mu buna karşılık konforda bariz bir artış oluyor mu ?
 
Evet 60 yanak yapacağım.205 60 16 ebata geçmeyi düşünüyorum jantı değiştirmeden.Ama sürtme yapar mı bilemiyorum alıp bide böyle bir sorunla karşılaşırsak para çöpe gider.Siz sanırsam hem 205 55 r16 hemde 195 65 15 kullanıyorsunuz sanırsam.Peki yol tutuşunda bariz bir kötüleşme oluyor mu buna karşılık konforda bariz bir artış oluyor mu ?

Kış lastiği olduğu için, kar da 195 e düşmek avantaj. Lastikler aynı markada olsa, aynı özellikte değil. Buna rağmen 55 ile 65 yanak arasında hissedilir bir yol tutuş farkı var, yalnız günlük kullanımda sürücüleri tehlikeye atmaz zira çoğu araç bu ebatlarda veya daha düşük.

Şimdi 195 65 15 e düşünce;
Yol tutuş fark ediyor, ama tolere edilebilir.
Yakıt tüketimi düşüyor,
Performans kalkış değerlerim çok daha iyileşiyor ki, kış lastiğinde sürtünme değeri daha fazla.
Aynı yerde altı sürtebiliyor.
Mantıken kağıt üzerinde yol tutuş hariç fark olmaması lazım. Sürtme vs. nedenini ise Jant esnemiyorken, lastik esniyor, ona yorumluyorum. Yada hamur ve desen farklılıkları, kışın daha iyi tutunma sağlanması. Bilemiyorum.

Kış lastiği 16 inç de 300TL civarı iken, 15 de 150TL. toplama vurunca fiyat epeyce fark ediyor. Ayrıca her sene 2 kez jant dan lastik sök taka da para vermiyorum.

Sürtme konusu offset den olur, 60 yanakta lastiği sürtme sorunu yaşayacağınızı sanmıyorum ama araç 1.3 ise daha da ağır kalabilir, malum toplam çapınız büyüyor, motorun işi zorlaşıyor.
 
205 55 r16 >>>> 205 60 r16 , bu durumda taban aynı kalıyor ama yanak 112.75 mm'den 123 mm'ye çıkıyor. yani 1cm kadar çap artıyor . Konforu artırır ama bu ne kadar hissedilir bilemiyorum, yakıt artar, kalkış performansı azalır, viraj performansı azalır sonuçta... ama dediğim gibi çok az bir fark olur eskiye göre.
 
ben sorunun ortadan kalkacağını düşünmüyorum... süspansiyonla ilgili sıkıntı var.... bugün arkadaşa hyundai i 20 aldık getirdik Sivastan Tokata. bir kere vurmadı yolda. benim araç astra h o bozuk asfaltta kütür kütür gelirdi. amam i 20 de tık yok ya ne kadar rahat bir süspansiyon anlamadım ben. yokmu astra h larda bunun çaresi yaylar , amartisörler falan ...........lastikle olacak iş değil bu... memnun kalmayınca da aracın ojinalini bozduğuna pişman olursun...
bende bundaan önce Seat Cordoba vardı 195 55 15...değiştirince 185 60 15 yaptım....hiçbir faydası olmadı. süspansiyon sert abicim....
 
Önlerde macpherson arkalarda burulma kirişi (torsion beam) var Astra'larda. Helezonların da sert olmasıyla darbeleri emme konusunda kaykay seviyesinde bir konfor var. Doğruya doğru... Ama yol tutuş da bir o kadar başarılı. Aracın ağırlık dağılımının dengeli olması ve sert süspansiyon ayarları bunu sağlıyor.
Daha yumuşak lastik ve ebatlarla belki bir iyileşme sağlanabilir ama çok ciddi farklar elde etmek zor.
 
60 yanakta lastik basıncınıda 1 ile 2 ps arasında düşük tutarsan azda olsa bir fark olacaktır ve yol tutuşunuda yüksek yanakta düşük basınçtan dolayı dahada arttırabilirsin tabi bu sürücüye göre değişir düşük basınçta lastikler esnek olur doğal olarak araç ani manevra yada ani şerit değiştirmelerde bir oynama yapabilir aracın spin attıgını zannedersin ama lastikler asfaltla temasını halen sürdürmektedir yani kontrol sende demektir ;) yinede bu tip bir değişikliği tavsiye etmem süspansion da değiştirilebilir yada direk aracı değiştirin :)))
 
Sağolun arkadaşlar 195 65 15 e geçiyorum .Jantları aldım lastikleride alınca aradaki farkları yazarım değip değmeyeceğine ait.Eğer memnun kalmazsam kışlık lastikler için kullanacam bu jantı.
 
Sağolun arkadaşlar 195 65 15 e geçiyorum .Jantları aldım lastikleride alınca aradaki farkları yazarım değip değmeyeceğine ait.Eğer memnun kalmazsam kışlık lastikler için kullanacam bu jantı.


aradan uzun zaman geçmiş ama merak ettim hatırlıyorsanız sonuç ne oldu?
 
Geri
Üst