Bu soruna çözüm bulan oldu mu arkadaşlar. Arabadan soğudum resmen
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Hocam 1.3 dizel astra h aracımı 2012 yılında sıfır aldım bu dalgalanma yine vardı yine vardı. Bizim araçların kaderi midir nedir ...Bu soruna çözüm bulan oldu mu arkadaşlar. Arabadan soğudum resmen
Üstat benimki dalgalanma degil de geri viteste özellikle yokuşta vuruntu dilleme oluyor önden kütür kütür ses geliyor bunu çözebildiniz miHocam 1.3 dizel astra h aracımı 2012 yılında sıfır aldım bu dalgalanma yine vardı yine vardı. Bizim araçların kaderi midir nedir ...
Yok hocam zaten sizin aracınız benzinli durum farklı olabilir. Motor kulağına baktınız mı?Üstat benimki dalgalanma degil de geri viteste özellikle yokuşta vuruntu dilleme oluyor önden kütür kütür ses geliyor bunu çözebildiniz mi
sonucu yazmadınız sanırım var mı bir gelişmeOlayın başlangıcı öndeki kış lastiklerinin içten yenmesinin anlaşılmasıydı. lastik ustası balans ustasına yönlendirdi. Balans ayarı tahmini 1 ay iyi gitti. Sonra durum tekrarladı.
Aracımı tamir eden usta uzun yıllardır bu işi yapan güvendiğim birisi. Baskı balatadan sonra geri viteste vuruntu devam edince lastikleri değiştirmem tavsiyesinde bulundu. Bu arada öndeki disklerde zarar görmüştü. Yenileriyle değişti. Sökülen baskı balata orta yay kısmı özelliğini kaybetmek üzere olduğundan disklere zarar verdiğini düşünüyorum. Yokuşta geri viteste gittiğimde vurma daha da artıyor. Ön tarafa binen yük artıyor. Buda vurmayı arttırıyor.
Hem kış hem yaz lastiğim var ikisi de ayrı cantlarda. lastikler 2015 yılından beri üzerinde üzerinde 65000 km de. Her lastik ortalama 35 000 civarı yapmış olabilir. lastikleri önümüzdeki günlerde sıfır kış lastikleriyle değiştireceğim.
Olmazsa serviste orjinal GM Baskı ve volant değişimi yapmaktan başka bir çare gözükmüyor.
Benim kafama ilk baştan beri takılan balans yarının neden geçici çözüm olduğu. Bu Lastiklerde sorun olduğunun işareti olabilir.
Sonucunu size yazarım. İyi günler
Selamın aleyküm aynı sorun bendede var baskı balatayı bende değiştirdim sorun giderilmedi sorunu nasıl gidersiniz ne yapmam gerekiyorMerhaba
Adım Selim Bursa İlinden aranıza yeni katıldım. Bir kaç maruzatım var bilgi sahibi arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
İki ayrı mevzuyu birbiriyle bağlantı olduğunu düşündüğümden tek başlıkta birleştirmek istedim.
- İlk sorun; geri vitese takıp aracı çeyrek veya yarım debriyaj kaldırmaya çalıştığımda vuruntu, silkeleme yapıyor. Fazla zorlamak istemediğimden genelde yokuşlarda ileri kalkış yönünde bırakıyorum. Vites geçişlerinde en ufak sorun yok. İleri vites kalkışlarında da bir sorun yok. Sadece geri viteste iken (düz yolda az yokuşlarda daha çok) yapıyor.
Bir kaç ustaya sordum genelde geri vites tahvil oranının ileri vitese göre düşük olmasından dolayı olabileceğini söyledi.
Bu sorunla daha önce karşılaşan oldu mu? Olduysa çözümü nedir?
- İkinci sorun ise; sabahları ilk çalıştırmada araçta rölanti dalgalanması oluyor. 5-10 km gittikten sonra dalgalanma kesiliyor.
Bununla alakalı araştırmalarımda ise bir çok bilgi ama çoğuda kafa karıştırıcı olduğu için deneme yapmadım. (EGR valfi temizliği, Enjektör Temizliği v.s.)
-Rölanti meselesi ile geri vites silkelemesi arasında ne gibi bir bağ olabilir sorusunu düşündüğümde, acaba rölantiyi dalgalandırmada tam gaz veremediği için mi titreme yapıyor? Saçma mı oldu bilmiyorum ama sadece bir düşünce...
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
2015 opel asta aynı sorunla bende karşılaştım siz sorunu nasıl giderdinizAracım Astra J 2015 ; Aynı sorun geri viteste geri viteste vuruntu sorunu benim araçta da başladı. Baskı balata değişimi çözüm olmadı. Siz sorunu çözebildiniz mi?
2015 opel asta aynı sorunla bende karşılaştım siz sorunu nasıl giderdinizAracım Astra J 2015 ; Aynı sorun geri viteste geri viteste vuruntu sorunu benim araçta da başladı. Baskı balata değişimi çözüm olmadı. Siz sorunu çözebildiniz mi?