zor vites geçişi yardım..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bysmail
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bysmail

Kayıtlı Kullanıcı
38-Kayseri
arkadaşlar geçen gün aracımın morotunu sonax motor temzleme spreyi ile temizledim.çok fazla sıkmadım da birşey olur diye.sonra sildim bez ile.aracımla daha onra mazot almaya gittm vites kolunun zorlandığını hissettm.sonra 3 e attım 2 ye zor çektim kolu.boşta sağa sola sallanması da zorlaştı.korktum.biraz gittikten sonra düzeldi.tüm vitesleri dendedim tek tek. ertesi sabah tekrar denedim sabah 1 dk kadar hafif bir sertlik vardı sonra normale döndü.acaba neden olmuş olabilir.

Ynt: zor vites geçişi yardım..

bysmail link' Alıntı:
arkadaşlar geçen gün aracımın morotunu sonax motor temzleme spreyi ile temizledim.çok fazla sıkmadım da birşey olur diye.sonra sildim bez ile.aracımla daha onra mazot almaya gittm vites kolunun zorlandığını hissettm.sonra 3 e attım 2 ye zor çektim kolu.boşta sağa sola sallanması da zorlaştı.korktum.biraz gittikten sonra düzeldi.tüm vitesleri dendedim tek tek. ertesi sabah tekrar denedim sabah 1 dk kadar hafif bir sertlik vardı sonra normale döndü.acaba neden olmuş olabilir.
öncelikle gecmiş olsun benimde daha önce vites gecişleri sertdi vites topuzunun oldugu bölgeyi söktüler yagladılar ama hala sorun giderilememişti usta kaputu actı ve bir yere sprey seklinde olan yagdan sıktı ama nereye bilmiyorum dikkat etmedim ve sorun cözüldü muhtemelen siznde yagsız kalan biryer var servise kontrol ettirin derim

ha bu arada sabahları benimde sert oluyordu vites sarac ısındıkca yumuşuyordu sanırım aynı sorun bence dert etmeyin önemli birsey oldugunu sanmıyorum cünkü bizim şanzumanlar cok şükür sorunsuz

teşekkr ederim.sizin ön ızgaraya yaptığınız kromu çok beğendim sipariş verdim gelince bende yapacağm inş.:) örnek olduğunuz için  teşkrler.

galiba sizin kaputta sprey sıktığ yer nere ise bn motor temizleme spreyini skınca oradaki yağı söktü diye tahmin ediyorum.çünkü temizlkten hemen sonra oldu ondan önce yoktu.

bysmail link' Alıntı:
galiba sizin kaputta sprey sıktığ yer nere ise bn motor temizleme spreyini skınca oradaki yağı söktü diye tahmin ediyorum.çünkü temizlkten hemen sonra oldu ondan önce yoktu.
muhtemelen dediginiz gibi olmus tekrar gecmis olsun

bizim çok eskiden broadwayimiz vardı.Babam aracın gögüsü için bir parlatıcı cila tarzı birşey almıştı.iyi de para vermişti o zamanlar.Bir sürdü.Sabah arabanın gögüsünde renk atması...O gün bugündür kesinlikle bu tarz şeyleri almaz ve kullanmaz

Merhaba arkadaşlar, 2013 Astra J 1.6 Edition aracımda ilk aldığım günden beri (1-2 hafta oldu) vites geçişleri çok zor. Özellikle 1. vites. Belki de aracım sıfır olduğundandır diye düşünüyorum ama yine de bu konuda bilginiz var ise, paylaşırsanız müteşekkir olacağım.

Saygılar.

okkk

mucahitduran link' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar, 2013 Astra J 1.6 Edition aracımda ilk aldığım günden beri (1-2 hafta oldu) vites geçişleri çok zor. Özellikle 1. vites. Belki de aracım sıfır olduğundandır diye düşünüyorum ama yine de bu konuda bilginiz var ise, paylaşırsanız müteşekkir olacağım.

Saygılar.

okkk
:).paylaşayim hemen.astralarda vites geçişleri kemikli oluyor genelde.Bu aracı kullandıkça daha rahat geçiyor vitesler.Ben 3-4 kez servise gittim.bir yağlama yaptılar daha iyi oldu.isterseniz gidin ama çok da büyük beklentiniz olmasın

sallierim link' Alıntı:
:).paylaşayim hemen.astralarda vites geçişleri kemikli oluyor genelde.Bu aracı kullandıkça daha rahat geçiyor vitesler.Ben 3-4 kez servise gittim.bir yağlama yaptılar daha iyi oldu.isterseniz gidin ama çok da büyük beklentiniz olmasın

Yarın uğrayacağım inşAllah...

Çok sağolun. İlk defa opel araç kullandığımdan henüz alışma evresindeyim :)

Geri