zıplayan araba

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mel-a-ku
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mel-a-ku

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar aracıma 3.5 luk yay taktıktan sonra otobandaki ani esnemelerde aracım burun kaldırmaya başladı, sanki suspansıyon komple açılıyor gibi, anlatması da biraz güç yaşatmadan olmuyor.

mesela ani bir iniş ve çıkış var otobanda. indim iyi guzel. tam çıkıp duz yıne devam edeceksin orda araba burnu havada devam edıyor. lastik yere değiyor ama burun havada, sonra bi anda vuruntulu bi şekilde araç yere konuyor.

buna nasıl bır cozum bulabilirim?

yardım gelmesse benzın dokup yakıcam arabayı. zaten kasko da var ;)

kum torbası at pick up larda işe yarıyo :D

ön yayların yumuşak olabilir mi?

hepsı aynı apex yay. zaten araba aşşağı doğru esnemıyor. yukarı doğru kafa kaldırıyor dıyorum :)

aracın üzerindeki lastikler ne. ne durumdalar ve takalı ne kadar zaman oldu

aynı sorun bir arkadasın BMW sinde de vardı.Almanya dan spor yay artı SPOR amortusör getirtti.Sorun yok.Araba o kadar güzel olmuşki öve öve bitiremiyor...
çözüm spor amortüsör bence...

lastikler gayet iyi. yaylarda cok ıyı durumdaydı aldıgımda. bi tanıdıktan aldık. cok az kullanılmıştı. yanı bır sorun oldugunu sanmıyorum yaylarda. acaba neden oluyor anlamadım.. orjinal amortisor sistemi mevcut bu arada.

hııı bak onlardan olabilir. amortisörler opellerde fazlaca esneyebiliyor zaman zaman sonucta her ne kadar yay taksanda sert amortisör olmazsa ya sürtme yapar yada dediğin gibi dışa kaçırır aracı

surtme yok. sadece araba kafa kaldırıyor. nasılki arkadan çekişli guclu arabalarda gaza basarsınız araba burnunu kaldırır, suspansıyon komple açılır. oyle oluyor. sonra da tabıkı kafa sertçe düşüyor yere.

Geri