Zincir Sesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan amoore
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

amoore

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba Arkadaşlar,

Astra j 1.3 cdti, aracın trigeri zincirli diye biliyorum. 1. viteste arac hareket ettikten sonra ayağımı gazdan çekince motor tarafından zincir sesine benzer bir ses geliyor, şıngırdama sesi gibi bir ses. Bu normalmidir ?

Ynt: Zincir Sesi

Araç kaç km de,eğer 110-120 bin bandındaysa triger zinciri bollaşmış ve ses yapmaya başlamıştır servise göstermenizde fayda var.

Araç daha 22.000 de. Sadece 1. viteste ayağımı gazdan çekince zincir sürtünme sesine benzer bir ses geliyor.  Diğer viteslerde hiç ses

gelmiyor.

triger gergisine  bakılabilir ,servise gösterin derim.

Merhaba
Bu ses motor soğukken mi var yoksa sürekli mi ?

Hafif yokuş aşağı meyilli bir yerde arabayı 1. vites ile kaldırıp ayağımı gazdan çekince araba motor freni ile yavaşlarya işte o anlarda hafif titreme-şıngırtıya benzer bir ses oluyor. Kulağım çok hassastır arabadaki her sese dikkat ederim belki normal birşeyde olabilir bilmiyorum.

Şimdi motor soğukken denedim ses duymadım. Akşam motor sıcakkende deneyeceğim.

Bende de motor soğukken hafif zincir sesine benzer bir ses var(sanki metal metale sürtüyor) ama motor ısınınca o ses kayboluyor.Ben motor ısınınca kaybolduğu için pek önemsemedim.Garantinin bitmesine 5-6 ay var.Ne diyorsunuz servise göstermeli mi?
araç:1.4 T active select 2014 sonu

cevap verecek kimse yok mu?

Garantin varsa durduğun kabahat. Servise göster birşey yok deseler bile problemin kayıtlarda olur, yarın birgün onunla ilgili sorun olursa belgen olur.

1.4 var ve gaza basarken çıkıyor o ses. Sebebini bilmiyorum ben de ama çok umursamadım normal geldi diğer astralarda da vardır muhtemelen. bakımda söylicem tabi

Geri