zannediyorum rekor kırdım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaan67
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
uzun yolda 6,1 lt

walla ne yalan söyleyim ben görmezsem inanmam..

kesinlikle doğru. çünkü ben iki defa balıkesir kayseri arası denedim. 90 km civarında stabil gidince ortalama 5.0 litre yakıt tüketiyor benim araba.:good:
(Fakat bu söylediğime çevremde birçok kişi inanmıyor. özellikle 1.4 ve aşağısı motoru olanlar)

eğer 160-170 civarı basarsan da motor, depoyu resmen kafasına dikiyor.

tecrübeyle sabit.

Corsa C 1.2 - bir depo benzin ile 650 km rahatça gidiyor.sehirlerarası hız 90-110 arası.hızı 120-140 bandına çekince menzil düşüyor.600 km de ışık yanıyor.sehirçinde de 550 km de benzin bitiyor.En verimli kullanım , şehirler arası 90-100 km arası sabit hızda gitmek, daha dogrusu gaza sabit basmak. 5. vites 3000 devirde sabitlerseniz, optimum tüketimi yakalayabiliyorsunuz.

Şehir içi kaç litre yakıyor. ben 8.4lt/100 km altına inemedim??1.2 Corsa C

Kaan67 yakıt değeri 1600 CC için oldukca ideal. Sorunsuz suruşler.

depom tam dolu değildi tekrar fullesem 1200km civarı our.... zira 1250 civarı gören arkadaşım var vectra c 1.6 ile.

bence biraz daha düşer.. 80 - 85 gibi bir hızda full bagaj ve 2 kişi elde ettim bu değeri. uzun süre 900 lerde kaldı..

Abi range'de 1000 km nasıl görüyosunuz??Bende aynı şekiilde biraz abartı olduğunu düşünüyorum..Arabam astra cd 1.6 depo full olsa bile 750-800 km range görebiliyorum..YA bnm arabam kötü ya da milletin arabası benimkinden iyi diecek bişe yok artık..

ya anlamıyorum nasıl yapıyorsun bu kadar kilometyeri bende dizel araç var en falza şehir dışı 800 km yapabildim şehir içide 650 falan araçta bir problem mi var acaba yardım lütfen

ufuk çakır

ya anlamıyorum nasıl yapıyorsun bu kadar kilometyeri bende dizel araç var en falza şehir dışı 800 km yapabildim şehir içide 650 falan araçta bir problem mi var acaba yardım lütfen

ufuk çakır

Abi yok senin arabanda problem olduğundan falan diil..Benim araba 1.6.cd astra şehir içi ben 10.5-11 falan yaktırıyorum babam aynı arabayla 7.5i yada 8.0'i geçmiyor fark kullanısta yani..Seninkisi gayet normal bir depo benzinle hiçbi araba 1000 km yapamaz..YApsa bile o arabaya acırım ne öle 80i şaşmadan git..

bende erzurum erzincan arası yaklaşı 200 km geldiğimde yol bilgisayarında ortalama tüketim 4.8 km yazıyordu ben de şaşırdım ama ortalama 90 ile 110 arası gittim. tabiiki bende yol bilgisayarınla gaz ayarını takip ederek bu rakamı yakaladım biraz sıkıcı geliyor ama cebe de iyi geldi...:pon:

Ben İstanbul'dan Mersin'e 90-100 ile gittim. 100 km/5,4 L ölçmüştüm. Yani yaklaşık 1000 km yapıyor bir depoyla.

Abi range'de 1000 km nasıl görüyosunuz??Bende aynı şekiilde biraz abartı olduğunu düşünüyorum..Arabam astra cd 1.6 depo full olsa bile 750-800 km range görebiliyorum..YA bnm arabam kötü ya da milletin arabası benimkinden iyi diecek bişe yok artık..

forumdan öğrendiğim kadarıyla yol bilgisayarı son yapılan 10 km menzile göre yakıt tüketimini ortalama olarak alıyor. yani eğer son 10 km'de ortalama hızın yüksekse range değerin düşük çıkacaktır.

Son düzenleme:
Geri