zamanı geldi ( ön disk ve balatalar )

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan thefish
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

thefish

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
önümüzdeki hafta içi fren sistemini bir elden geçirmeyi planlıyorum ( malum yağışlı havalar başladı ufak tefek temaslardan kaçınmak lazım ) corsa c' lerin üzerindeki mevcut fren sistemlerinde ne gibi iyileştirmeler yapılabilir?

aklımda olan bir kaç düşünce var;
* ön disklerin çapını büyütmek,
* arka kampanalardan kurtulmak,
* kabloları bir elden geçirmek vs..

daha önceden bu işlere bulaşmış yada konu hakkında bilgisi olan varsa düşüncelerini paylaşırsa sevinirim..

arka kampanalardan kurtulup ne yapmayı düşünüyorsunuz?

sadece ön fren :D bisikletlerde olurdu eskiden tek frenli falan

nedir bu kampana karşıtlığı anlamadım, corsa c o kadar eski olup kampanalarında sorun olacağını sanmam.
diskleri elle yoklayıp aşınıp aşınmadığını görebilirsin, aşınmışsa değiştir yoksa balataları yenile yeter

yok artık.. sadece ön fren mi :)
e el freni nasil olacak. ayakla arka tekere mi bastircaz bisiklet gibi :D

eheheh pedalı geri çevirince fren yapan bisikletler vardı :) hemen kayardı arka teker çok havalıydı o zamanlar :D

kontra fren

Arkadaki kampanalı sistemi söküp diskli fren sistemi taktırmayı kastetmiş herhalde. Bence çok pahalı olacaktır. Herşeyi değiştirmek gerekir.

hiç gerek yok kampana da çok güzel tutuyor.disk çapını büyütmeyede gerek yok benim şu an taktığım brembolar daha ince ama manyak tutuyor.bence sende diskleri brembo balataları ate al kampanalarıda delphi marka balata ile değiştir kampanayı traşlat fren hidroliğini değiştir bak bakalım nasıl tutuyor

Arkadaki kampanalı sistemi söküp diskli fren sistemi taktırmayı kastetmiş herhalde. Bence çok pahalı olacaktır. Herşeyi değiştirmek gerekir.
maksadın o olduğunu anladım da takılayım dedim biraz.

arkayı disk yapmanın bi performans + sı olacağını sanmam, grand turismoya falan katılıcaksanız belki..

Geri