Zafira hidrolik arızası

ismailirak

Kayıtlı Kullanıcı
54-Sakarya
Arkadaşlar Merhaba

2000 model ZAFIRA 1.6İ 16V GL BASE serisi aracımız var. Ben arabalardan pek anlamam, fakat babamın bahsettiği ve 3 servis dolaşıp çözdüremediği bir sorunumuz var.

Tarif ettiği üzere anlatıyorum bir yere gidiyorum aracı stop ettirip durduruyorum gelip kontağı açıp aracı çalıştırdığım zaman hidrolik direksiyon kara direksiyona dönüyor. Diyor her zaman bu olay başına gelmiyor fakat arada başa gelince insan ya yolda olursa diye şüpheleniyor doğal olarak.

Gösterdiğimiz servisler direksiyon hidrolik pompasında sorun var diyor. Fakat onların yanında hiç bir şekilde sorun ortaya çıkmadığı için kesin bir şey söyleyemiyorlar. Babam Hidrolik pnomatik sistemler konusunda uzman diyebilirim en az 15-20 sene o konular üzerine çalışmış ( iş makinası kepçeleri vb. hidrolikli sistemler konusunda uzman) babamın söylediği ise arızanın kesinlikle hidrolik sistemden olmaması kesinlikle en ufak yağ eksiltmesi falan da yok araçta...

Yardımlarınızı bekliyorum çözemedik şu olayı :(

bi kere direksiyon kara direksiyon oluyorsa ve hidrolikte azalma yoksa sorun büyük ihtimalle direksiyon pompası...
ama şöyle olabilir. pompanın kendisinde arıza yokturda elektrik kablosunda kopukluk vardır.. hidrolik pompasının elektrik kabloları el ile sağa sola sallayıp sertleşme varmı diye bakılabilir.
yani kısaca sorun;
1-pompada
2-pompaya gelen elektrik kablosunda
3-araç beyninde yani ecu'de...

aracı hiç bilgisayara bağlattınızmı hiç arıza kodu veriyormu???

elektrik sisteminde bir arıza oluştuğunda ecu bazı bölgeleri kendince korumaya alıyor. mesela ilk olarak direksiyon pompasına giden elektriği keser... benim başıma gelmişti. şarj dinamosu fazla elektrik üretmiş. ecu tüm donanımı güvenlik için kesmişti. bildiğin reno toros olmuştu araba :D

bu benim önceki zafirada vardı servis direksiyon pompası demişti fakat başka bir ustada zafiralarda olan ve daha çözüme ulaşmamış bir sorun olarak açıklamıştı siz yinede çok sık bu olayla karşılaşıyorsanız bence direksiyon pompası ve elektirk tesisatına baktırın derim....

bi kere direksiyon kara direksiyon oluyorsa ve hidrolikte azalma yoksa sorun büyük ihtimalle direksiyon pompası...
ama şöyle olabilir. pompanın kendisinde arıza yokturda elektrik kablosunda kopukluk vardır.. hidrolik pompasının elektrik kabloları el ile sağa sola sallayıp sertleşme varmı diye bakılabilir.
yani kısaca sorun;
1-pompada
2-pompaya gelen elektrik kablosunda
3-araç beyninde yani ecu'de...

aracı hiç bilgisayara bağlattınızmı hiç arıza kodu veriyormu???

sorun çıktıktan sonra babam zaman kaybetmeden servise gitmiş aracı bilgisayara sokmuşlar. Fakat orada sorunu birebir görmedikleri için hiç bir arıza çıkmamış. :confused:

Geri