Yurt dışından kullanılmış parça getirme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan smihci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Abi geçen sene bu olayı çok araştırdık arkadaşımın 106sına fransadan parça getirticektik burdaki fiyatların 3-4 kat altında fiyat bulduk ama denemedik.Pug'un bazı sitelerinde bu konuyu açtık herkezin verdiği cevap aynıydı şansına kalmış bişey badykit alırsın gelir hava filtresi alırsın gelmez yani tamamen gümrükteki adamın o günki ruh hali :)

bak abicim ufak tefek olanlar ok uçakta yada araçta geçer sorunda teşkil etmez fakattttt :
o kapı vs gibi olanlar malesef gümrükte sorun yaratır şimdi sana desemki postane yolu ilede bazı parçaları getirt o büyük aksamları ise ordan tr ye nakliye yapan tır firmaları var onlarla bağlantı kurup o şehirden tıra koyarsan burda geldiğinde tırcıdan teslim alırsın oda oluyor tırcıyı görünce de araba kasası bile geliyor abicim :):) inan

bak abicim ufak tefek olanlar ok uçakta yada araçta geçer sorunda teşkil etmez fakattttt :
o kapı vs gibi olanlar malesef gümrükte sorun yaratır şimdi sana desemki postane yolu ilede bazı parçaları getirt o büyük aksamları ise ordan tr ye nakliye yapan tır firmaları var onlarla bağlantı kurup o şehirden tıra koyarsan burda geldiğinde tırcıdan teslim alırsın oda oluyor tırcıyı görünce de araba kasası bile geliyor abicim :):) inan
Yalçın'ım ihtiyaçlarımın arasında kapı mapı yok. Zaten aracı sıfırdan toplattım. Kapıyı nereden çıkartıyorsunuz. Kapıya ait lingte 2 resim daha var, o resimler de far, nikelaj aksamları, panjurla ilgili. Benim en acil iytiyacım sağ ön sinyal kaidesi. Diğerleri benimkilerden iyi olursa araca takılacak yoksa yedekte kalacaklar, yani olsalarda olur olmasalarda cinsinden.

abi o resimde varya kapı bizde hah oda lazım dedik yada komple araba :):)kapıları iptal ederiz abi ne demek sen kızma yeter

abi o resimde varya kapı bizde hah oda lazım dedik yada komple araba :):)kapıları iptal ederiz abi ne demek sen kızma yeter
Almanya'da olacaktım ki........ Almanya'daki halamın oğlu bu konularda tecrübesiz, yaşam tarzı bakımından eski araba merakı yok, eskidi mi yeniliyor. Ben buralardan 500 eroya komple araba buluyorum, o oralarda bahsi geçen parçalara bile ulaşamıyor :). Biryerden sonra merak meselesi.

yanlışınız var... sınır her zaman 150 euro... bayramlarda ve özel günlerde eskiden artıyordu ama artık öle birşey yok... kutuların hepsi açılmıyor... açılanlarda genelde bakılmadan kapatılıyor... geri kalan bilgileri üstteki mesajımda yazdım zaten...
eğer 0 parça getiriyorsanız zaten gümrükte kalması dert değil... 1500 euroya kadar olan mallarda ticari olmadığını kendiniz için aldığınıza inandırırsanız(yani3-5 tane değil 1 adet birşey olursa) üstte yazdığım gibi %20 vergi var... ben ingiltereden disk ve balata takımı getirtim... 4 disk 8 balata çıkıyor tabi içinden ve 30 kg civarındaydı... tabiki de gümrükte kaldı o zamanlar vergi %10du... gidip %10 vergiyi verip aldım... ama bu vergiyi vermek için evrak vs doldurup uğraşmıyorsun.. malı almaya gittiğiniz yerin yan bankosunda oluyor genelde.. gümrükten mal çekmek gibi uzun ve masraflı bir iş değil...
izmirde bütün kutuyla gelenler açılıyor sizin orda nasıl bilemem ama burda kutulu ürünler açılıp not ediliyor.

arkadaşın babası kesin dönüş yaparken emektar bmw motosikletini parçalara ayırıp eşyaların arasında sokmuştu :D
yanında gelirse sorun olmaz bence de.

Geri