yüksek motor sesi

hakanaydın

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selam 97 vectra cd otomatik, aracı alalı 4 ay oldu, aracın sesini duyanlar dizel sanıyo, çok yüksek motor sesi alıyorum, nedeni ve çözümü hakkında fikir ve yardımlarınızı bekliyorum. saygılar.:sorry:

1-Katalitik konvektör sökülümü?
2-arka susturucu orjinal mi veya opele uygun mu?
3-eksos manifoldunun bağlantılarında kaçak varmı? bunları kontrolederseniz sanırım çözüm bulabilirsiniz.neticeden bilgi selamlar

kat sökülürse ses artar mı?

evet kat hem çekişi hem yakıtı hemde sesi artırır

benzer sorunu birçok vectrada gördüm.gerçekten çalışırken dizel gibi çalışıyor.bendede vardı ufaktan.triger bakımında ustam el attı neler yaptığını anlamadım arabayı onunla başbaşa bıraktım istediğim gibi geri aldım.benimkinde sorun egzozdaydı

Yaklaşık 1 ay kadar önce benzer bir başlık açmıştım: Dizel görünümlü astra şeklinde. Yanıtlara da bakmak isteyebilirsiniz:
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=32850&highlight=dizel+g%F6r%FCn%FCml%FC

Sorunumu serviste garanti kapsamında çözmüştü ilgili arkadaşlar. Çözümle ilgili yazımı buraya da aktarıyorum, umarım ciddi bir sorun yoktur aracınızda:

"Sevgili arkadaşlar aracın motorundan gelen normal üstü ve dizel benzeri ses Baharda serviste değiştirdiğim trigger setinin kayışlarındaki gevşeme nedeniyle imiş. Gergi kayışı garanti kapsamında değiştirildi. Kendimi daha kötüsüne alıştırmıştım ama bu çıktı.

Böyle bir ses sorunuyla karşılaşanınız olursa bu ihtimali de aklında bulundursun. Kazasız günler dilerim..."

herkese ilgi ve yardımı için teşekkür ederim. umarım önemli bişey çıkmaz.

selam 97 vectra cd otomatik, aracı alalı 4 ay oldu, aracın sesini duyanlar dizel sanıyo, çok yüksek motor sesi alıyorum, nedeni ve çözümü hakkında fikir ve yardımlarınızı bekliyorum. saygılar.:sorry:

Yağ pompanda sorun olabilir? geçmiş olsun.

Yağ pompasını kontrol ettir yağ seçiminide 5w-40 dan yana yap. kalın yağ kullanma kesinlikle kullanma.

45 gün önce aracın üst kapak açıldı; minifolt indirildi triger setide indi. yağıda değişti Öncesinde böyle bir sorunum yoktu şimdi ise var nerden kaynaklanıyor acaba... :)

Geri