yüksek devirde benzine geciyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muttalip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muttalip

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 1.2. Viteste devri 2.500 ve 3000 iken benzine geçiyor.ayağımı gazdan çekince tekrar LPG geçiyor. Yardım ve öneri bekliyorum

Arkadaşlar 1.2. Viteste devri 2.500 ve 3000 iken benzine geçiyor.ayağımı gazdan çekince tekrar LPG geçiyor. Yardım ve öneri bekliyorum

filtreler temizse ve ayarla düzelmesse regülatör çıkış basıncına baktırın. belki sensör sorunu belkide hakkaten regülatöre giren veya çıkan gaz basınç sorunu

PC de verdiği sensor hatası oksijen sensor hatası. Motor ustası LPG ustasına götürmüş. LPG beyni bozuk demiş. Tüp sistemi tamamen değişebilir demiş. Tank dahil. Ne alaka anlamadım. Kendi LPGustami aaradım rregülatör veya enjeksiyon diyor

PC de verdiği sensor hatası oksijen sensor hatası. Motor ustası LPG ustasına götürmüş. LPG beyni bozuk demiş. Tüp sistemi tamamen değişebilir demiş. Tank dahil. Ne alaka anlamadım. Kendi LPGustami aaradım rregülatör veya enjeksiyon diyor

ben regülatör oldugunu düşünüyorum. sistem neden komple değişiyor ?

ben regülatör oldugunu düşünüyorum. sistem neden komple değişiyor ?

Ben de anlamadım. LPG beynine gitmeyince galiba. Saçma geldi bana da başka ustayi aradım sakin öyle birşey yapma dedi. Regülatör bakalım ondan olabilir dedi.

yeterli gaz gelmiyor yüksek devirde ya lpg ecusudur ya lpg filtresidir ya da regulatördür.yada lpg ayarlarının bi nedenle bozulması resetlenmesi.yapılacak işlem basit lpg cinin parçaları deneme yanılmayla kontrol etmesi gerek önce lpg ecusu denenir yazılım kontrol edilir değilse regulatöre bakılır işlem sırası bu olmalı

Bir kere bende de öyle oldu. Kesiciye girmeden gaza geçti araç. Aldığım lpg den kaynaklandığını düşündüm.

Gaz aldığım yeri değiştirdim :) totalden artık almıyorum. En azından bizim buradaki total gazında kesinlikle bi numara var diye düşünüyorum.

Bende de bölebir sorun vardı son bir haftadır. Aracı LpG ciye götürdüm lpg beynini pc ye bağladı bi türlü bağlanamadı sonra senin beyin bozuk dedi sistemin komple değişmesi lazım dedi. Saat gibi çalışan sistem neden değişsin dedim manyakmısın kafamı buluyosun, adam biranda 1300 TL masraf cıkarınca beyin döndü tabi :)
Başka LPG ciye gittim anlattım sorunu oda denedi bağlanamadı beyne. Senin sistemde sorun yok biryerde bir tıkanıklık vardır dedi. Çünki herzeman yapmıyor bu lpg den benzine geçme olayını 100 den sonra yapıyordu arada. Sonra LPG deposuna bi madde sıktı LPG sistemini komple temizliycek bakalım yapacakamı daha dedi.Son iki gündür hiç yapmadı. Bu gün baya bir zorladım arabayı rampalara vurdum ama yok sıkıntı geçmiş gibi.
Tahminimce kirli LPG den kaynaklanıyordu sorun. Çünki bu arızadan önce LPG enjektörlerinden biri tıkanmıştı temizleyince düzeldi bi müddet sonra da bu olay çıktı. Opet sağolsun çok uğraştırdı.

Geri