Yüksek Devir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hope
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.

Arasıra basmak iyidir motorun ciğerleri açılır ...:good:

bnde bişey soracaktım!... 2 arkadaşım var birinde reno five birindede doğan var. arabamı verdim kullanmaları için arabayı 4500 devire kadar zorluyolar vites değiştirmek için. araba yırtınıyo kıyametleri kopartıyo vites değiştrimek için 4500 bekliyorlar. sürücü kurslarında araç 2500-3000 devir arası normal yol 3000-3500 civarıda yokuşta kullanılması gerektiği öğretilmişti ki benim kurs gördüğüm araçta dizeldi. şu an altımda dizel 1.7 corsa var 2003. acaba ben mi yanlış yapıorum onlar mı? Şimdiden teşekkürler

etafaz' Alıntı:
bnde bişey soracaktım!... 2 arkadaşım var birinde reno five birindede doğan var. arabamı verdim kullanmaları için arabayı 4500 devire kadar zorluyolar vites değiştirmek için. araba yırtınıyo kıyametleri kopartıyo vites değiştrimek için 4500 bekliyorlar. sürücü kurslarında araç 2500-3000 devir arası normal yol 3000-3500 civarıda yokuşta kullanılması gerektiği öğretilmişti ki benim kurs gördüğüm araçta dizeldi. şu an altımda dizel 1.7 corsa var 2003. acaba ben mi yanlış yapıorum onlar mı? Şimdiden teşekkürler

her farklı motora sahip aracın devir bandı ve max. tork max. bg elde ettikleri devir farklıdır... Buna göre vites değişimlerini kendiniz ayarlarsınız. arkadaşlarının kendi araçları şahin vs... gibi güçsüz araçlar oldukları için yüksek devirli kullanmaya alışmışlar. Çok eskiden 10yıl kadar önce bende de şahin vardı bende öyle devirli kullanırdım. 1.7dti için 4500'e çıkmaya gerek yok. Ve her araç için 2500-3000 kullanılmalıdır gibi tek bir kural koymak doğru olmaz, farklı motorlar, farklı devir bantları.... söylediğim gibi kendi aracını tanıyarak bunu kendin belirlemelisin.

etafaz' Alıntı:

arabayı sürekli üst dewirlerde bu kadar zorlamak iyi bişi diil.parçalar çabuk yıpranır ömrü azalır.3500 ise biraz çok bence bi dizel için dışarıdan gördüğüm kadarıyla wites değiştiinde max torkun elde edildii dewir civarına gelinirse en iyidir.dizel kullanıcıları bu konuda daha iii aydınlatır...

teşekkürler

teşekkürler

dizellerde max tork 2000-2500 d/d civarında elde edilir. dolayısıyla dizel araçla 4k-5k devirlerde gitmek pek mantıklı ve gerekli değil bence.

Yahu Ben Hep Red De Gİdİyorum Nolcak ..
Kalirmiyim Bİ GÜn Yolda...

benim corsa easytronic, düzyolda sakin kullanacak olursam 2000 ila 2500 devir arasında vites değiştiriyo 2200 gibi diyebiliriz.

benim merak ettiğim başka bi konu var kilometre göstergesinde 50 nin orada neden kırmızı çizgi vardır?

Geri