yüksek çin tech :D

Kunteper Canavarı

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
İçinde 4 bin çeşit zehir bulunan ve 'tepeden tırnağa' vücuda zarar veren sigarayı bırakanların sayısı giderek artıyor. Günde iki paket sigara içen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı da bırakma kararı aldı.
Çin'den 400 dolara aldığı cihaz sayesinde sigaraya veda eden Satıcı, şimdi de tiryaki üyeleri için harekete geçti. Başkan, önümüzdeki günlerde ihracatçılara sigara kullanmamaları tavsiyesinde bulunacak. 400 doların büyük bir rakam gibi görülse de yaklaşık bir aylık sigara giderine eşit olduğunu aktaran Satıcı, hem ailesini hem de çevresindekileri rahatsız etmekten kurtulduğunu söylüyor. Sigarayı bırakan ünlülerin sayısı da son yıllarda artıyor. Güler Sabancı, Orhan Gencebay ve Yalçın Menteş bu isimlerden sadece birkaçı.
Yaklaşık iki aydır cihazı kullandığını kaydeden Satıcı, "Bu ürünü bıraktıktan sonra da artık sigara içeceğimi düşünmüyorum. Diğer ihracatçı arkadaşlardan da sağlıkları için kullanmamalarını isteyeceğim." diyor. Görünümü ve dumanı ile gerçek sigarayı andıran cihazı Satıcı'nın yanı sıra danışmanlarından Behçet Çağman da kullanıyor. TİM Başkanı'nın yalancı sigara kullanmasını tavsiye edeceği ilk kişinin ise İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Başkanı İsmail Gülle olacağı belirtiliyor. Çin'de kaliteli mamuller de üretildiğini aktaran Satıcı, verdiği paranın karşılığını aldığını dile getiriyor. Oksijeni kuru havaya çeviren 570 YTL'lik yalancı sigara patlıcanda bulunan kadar nikotin veriyor. Şarjla çalışan cihaz, duman çıkarmasının yanı sıra ucundaki kırmızı ışığıyla da gerçek sigara izlenimi bırakıyor. Sağlığın yanı sıra maddi anlamda da büyük zararı olan sigarayı bırakanların sayısı son yıllarda artıyor. Güler Sabancı, Orhan Gencebay, Şükriye Tutkun, Ece Temelkuran ve Yalçın Menteş bu isimlerden sadece birkaçı. Sabancı, 31 yıllık tiryakiliğine Şubat 2004'te son verdi. İlk günlerinde, tesbih çekti, plastik sigara kullandı. Orhan Gencebay ise 16 yıllık bir tiryakilik döneminin ardından kalp ritmi bozulunca sigaraya veda etti. 30 yıl boyunca her gün 5 paket sigara içen Yalçın Menteş ise bir tedavi sürecinin arkasından sigarayı bırakanlar kervanına katıldı.

baktım bu cihaza yaa ama zor bırakırız biz bıraksakta sinir küpene dönerim o yüzden çevremdekilerde bırakmamı tavsiye etmiyor fazlasıyla

Paylaşım güzel eline emeğine sağlık . İyikibırakmışım bazen puro tüttürüyorum.:rolleyes: :)

İyiki bırakmışım bazen puro tüttürüyorum.:rolleyes: :)[/quote]

oda güzelmiş :D sigara kadar çok içilmez

mdellal' Alıntı:
Nasıl bi cihazmış bu ya bilgisi olan yok mu ? :eek:

böyle sigara gibi daha büyük duman veriyor gene suni sigara gibi bedenin nikotin ihtiyacını karsılıyor içtikce işte sonra sigara isteği nikotin isteği gittikçe azalıyor yanii nikotin sakızının sigara versiyonu diyim.

Güler Sabancı, Orhan Gencebay, Şükriye Tutkun, Ece Temelkuran ve Yalçın Menteş bu isimlerden sadece birkaçı. Sabancı, 31 yıllık tiryakiliğine Şubat 2004'te son verdi. İlk günlerinde, tesbih çekti, plastik sigara kullandı. Orhan Gencebay ise 16 yıllık bir tiryakilik döneminin ardından kalp ritmi bozulunca sigaraya veda etti. 30 yıl boyunca her gün 5 paket sigara içen Yalçın Menteş ise bir tedavi sürecinin arkasından sigarayı bırakanlar kervanına katıldı.[/quote] :alkis: bu bilgiler için çok teşekkür ediyorum.sigara kullanmıyorum,bırakanlara helal olsun diyorum.

ömürleri boyuca kaç ytl weriolar toplam sigara için? herhalde araba alınır hepsini toplasak

ben içiodum hem de yaz oldu mu 3pakete kadar çıkıodu günde eğer kendinize werdiğiniz zararı kafanızda oluşturabildiğinz zaman bırakırsınız.ben mi şimdi keyif için bikaç haftada bir dışarıda iki üç tane içiyorum tabe bu durum ortama göre değişio ama özellikle yalnızken aklımdan bile geçmio....

Geri