yüksek amperli akü takmak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MerifasT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MerifasT

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arabadaki akü iice azaldı orjinal opel aküsü yeni alacağımız zaman ben tesisat kurmayı falan düşünüyorum bunun için yüksek amperli akü almayı düşündüm olurmu olursa nasıl olur ayrıca değişmesi gereken parçalar varmı üzerindeki kaç amper bilmiyorum :help: :confused:

bildiğimiz gibi opeller elektronik tesisatı sorunlu araçlar. o yüzden yüksek amper sorun yaratabilir. iyice arastırmak gerekir bence.

benimki 45 lik yanlış hatırlamıosam.. bitiyo gibi olmuştu, elektrikçi 60lık falan taksan daha iyi olur demişti... gerçi bitmedi 2 aydır falan kullanıorum , takviyeyle çalıştıktan sonra ama bende ilerde bagaja bass koyarım falan diye yeni akü alırken 45 den büyük alıcam.. yine araştır yanide elektrikçi direk büyüğünü al tak demişti bana öle parça marça değişir falan bişey dememişti

bnde şarj dinamosu fln değişir diye duydum ama emin değilim sormak istedim sakata gelmiyelim

Benimki 55 amperdi. 6o amper taktırdım. Usta görünce keşke 72 taktırsaydın dedi. Ustaya bakarsan birşey olmazmış çok taktık şikayet yok diyor ama ben kitapına uygun olsun isterim 55 takan adamın bir bildiği vardır diye düşündüm. İşyerindeki arkadaşlarımda 55 amper yerine 72 taktırmışlardı. Sorun yok onlarınkinde. Bence aksesuar ekleteceksen 60 amperlik alabilirsin. Bu arada kuru mu sulu mu alacaksın onuda düşünmeye başla.

kuru sulu ne fark ediyo hangisi daha kaliteli bende tesisat kurcam 300waat woefer 300 watt da hoplarlörler çkese +600 watt ypar

hem yetkili servisle hemde ses sitemcisiyle görüüşp akü değişceig zaman bende büyük taktırıyım

valla bn fazla prof olmucak şekilde bi tesisat düşünüyorum anfi çok elektrik çektiği için yüksek amperli takmayı düşündüm bide fazla elektronik aksesuar takılacağı için neon ,xenon fln zaten korna başlı başına yetiyo 30 amperlik röle bağlı korna çalınca farların parlaklığı azalıyor teyp ekranının parlaklığı azalıyor bırakınca çoğalıyor

tesisattan sonra zaten kontak kapalıyken oturup müzik dinleyemezsin arabanın içinde akünün ömrünü yer bitirir amper olayına da gelince yanlışım yoksa benimkinin üzerinde 60 amperlik vardı değiştirirken 72 lik 75 lik mi ne taktırdım yazın sonundan beridir herhangi bir problem yok hemde akünün tablasına tam oturdu yeni taktırdığım eskisi küçük geliyodu orjinal olmasına rağmen

Bence bir sorun olmaz diye dusunuyorum dizel motorlar genelde guclu aku olur benzinliye nazaran bence fark etmez ..

makul olcude yuksek takmak her zaman avantajlıdır
elektrık donanımının cok oldugu araclarda bunu fark edersınız
aydınlatma farlar klıma vs.........
ayrıca fabrıka cıkısları herzaman kucuktur buda dezavantaj.. degısım geldıgınde asla aynısı takmayın buyuk takın

Geri