Yolsuzluk Operasyonu Hakkında...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fætih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Emre iyi güzel de cemaat koymadı ki bu adamların cebine parayı körmüydüler yemeselerdi.

Tekrar okuyup demek istediklerimi Derin düşün. Cemaat+Amerika istemeseydi ortaya çıkmazdı bence, burada hem fikir miyiz? Operasyonun amacı, namussuzları yakalamak mı? Yoksa yukarıda saydıklarım mı? Bakanlar karıştırılmadan bu Altın olayı gene patlatılabilinirdi? Ama yapılmadı neden? Sizce amaç namussuzları ortaya çıkartıp yakalamak mı? Bence değil. Tesadüf işte, Kılıçdaroğlu Amerika programı çiziyor, Sarıgül parti başına geçeceği konuşuluyor falan. Oyunlar büyük ama hırsız, hırsızdır o da bir gerçektir. Ergenekon kasası diye Kuddisi isimli birini tutuklatan aynı savcı, öldüğünde ise cenazesini belediye kaldırdı. Oyunlar var, çokta karışık işler. Çalan gebersin, cehenemin dibine kadar yolları var, elbet cezalarını çekerler, umarım çekerler, ben oraları geçtim, resmin tamamındayım.

Bilinen olaylar gene özetle:

Memlekete İran Altını geliyordu,
Amerika buradan rahatsızdı,
Dersane atarını başbakan yaptı,
Cemaat rahatsızdı bundan.
Cemaat ve Amerika birlikte bu rahatsızlıklarını çözmeye başladı.
Chp Genel Başkanı Amerika elçisi ile görüşüp, Amerikadaki görüşmeleri planladı.
Çare Sarıgül, Chp ye geldi.
Olaylar patlatıldı
Polisler görevden alındı
Savcıya ek savcı verdiler.
vs. vs. vs.

Genele baktığımda bu sular daha durulmayacak gibi.

Bunca zaman şunu yaptık bunu yaptık tavanın önünü kestik yağmaya son verdik diye meydanlar da hava atanlara sormak isterim... hani nerede? Emre senin yazdıklarına ek olarak o zaman herkes el ele hadi hep birlikte öpmeye devam edelim... olay bu...

Bir zamanlar diyen sayın başbakan şimdi neden bir şey diyemiyor?

Birde hani bizim siyasilerin her zaman söyledikleri var Avrupa da şöyle ama biz böyle yapıyoruz diye... buradan bu pis işlere karışanlara sesleniyorum elin siyaset adamı Japon ya adam ülkeme zarar verdim diye kılıcı karnından sokuyor sırtından çıkarıyor... sadece ülkeme zarar verdim diye yaw sizden karnınıza bir şey sokmanızı beklemiyoruz istifa edin de kurtulalım... diyeceğim ama aynı padişahlık dönemi gibi biri gidecek başkası kaldı yerden devam edecek... değişen bir şey olmayacak yani..

Bunlar gitse şunlar gelse, yukarıdaki saydığım olay devam ettikçe gene aynıları olur, ben oradayım. Kim gelirse gelsin.

Bakın siyaset, siyasi parti ile yapılır. Ama amerikada'dan merdiven altı siyaset yapılırsa bu sorunlar her daim olur. Nolcak bugün X'e hırsız deriz, yarın Y'e öbür gün Z'ye. Olayı kişileştirmeye gerek yok. Bu yukarıdaki yapılanma büyük sorun. Diğer sorun ise, bu kadar ayuka çıkanlara rağmen gene halk aynı şekilde reyini kullanırsa, bize cumhuriyet, demokrasi fazla, padişahlık gelecektir. Bu kadar da ağır yazıyorum, düşüncem böyle çünkü.

İllet olmamak elde değil ki... ya emekliye para verirken açık olacak, çalışana para verirken açık olacak ama dünya kadar para hortumlanıyor...

Ama şu bir gerçek bu ülkede çok para varmış yiyen yine ne ama bitiremediler arkadaş... pes vallahi...

Nadir dünya kadar hortumlanan paranın durumu şu, Türkiye'ye İran'dan giren altının %4 ü komisyon alıyor Halk bankası ve dolara çeviriyor. Şimdi %2.5 a düşürüldü, kalan %1.5 bu yakalanan para. Artık %2.5 da giremeyecek Halkbankasına. Ayrıca duran %96 Amerikan doları, İran'ın parası da HalkBank hesabında idi. İhracat ödemeleri de Türkiyedeki paralarından yapılmaktaydı, bu da para senin olmasa da döviz reservi olarak ülkenin menfaatineydi. Artık bu da olmayacak. Olay zaten, altın ihracaatımızın, ithalattan 10 kat fazla olması ile ortaya çıktı, Amerika çözdü işi.

Eskiden komisyon %4 idi, yediler %2.5 oldu ama artık o da yok. Bunu daha büyük problem olarak görüyorum açıkcası. Olay nasılsa patladı, göreceğiz neler olacağını. Çalan çaldığı ile kalacaksa gitti bizim %2.5 ve reserv. Çalan cezasını çekecekse gene bizim %2.5 ve reserv gitti.

Borç altına girecek, yatırım yapacak arkadaşlar, şahsi düşünceme göre dövizle borçlanmasınlar bu süreç bitene kadar.

fft16_mf1869084.Jpeg

fft16_mf1869067.Jpeg

Gerçekten bu yaşanan olaylara bakıyorum da birileri hamudu ile götürdüğü yetmiyor gibi olan her zaman ülkesini seven garibana oluyor. O rakamlara bu ülkede neler yapılmazdı ki? Artık ülkede bir tek vatandaşın güveneceği kurum yada kuruluş kalmadı gitti. Yazık oldu hemde çok yazık... olmaya da devam edecek... ama değişen bir şey asla ama asla olmayacak olmuyor da...

Güzel şeyler oluyor Türkiye için bence. Bu a partisi b partisi olayı değil malesef. 10 yıl önce bunlar yok muydu? Vardı elbet. Son 1 yılda mı bunlar oldu? Hayır. İnşaalah güzen günler bekliyor ülkemizi. Olaya hangi açıdan baktığınıza bağlı tabiki. Benim bakış açıma göre; zaten mevcutta var olan ve herkesin bildiği fakat dillendiremediği "devletin malı deniz, yemeyenler keriz" muhabbeti belgeleriyle gün yüzüne çıktı. Bu bugünde var, dünde vardı, çok uzun zaman öncede vardı. Bunu bir partiye mal etmek yanlış. Unutmayalım ki insanoğlu ciğ süt emmiştir. Kimin iyi kimin kötü olduğuna ne yaptığına bakılarak karar verilir, kimin etrafında toplandıklarına bakılarak değil.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Geri