yoldaki su patlağı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan daukan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

daukan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar geçen gün aracımla yolda ilerlerken yola su akıp ıslak olduğunu gördüm. daha önce bu sebepten bi kaza yaptığımdan broadway ile (lastikler kötü idi) (yeni arabamı alınca ilk iş lastik almak oldu) dikkatli davranayım dedim
hızım zaten 50-60 idi. sudan geçer geçmez aracın arkası kaydı.
iki şeritli yoldu ve frene basmadan aracı kontrol etmeye çalıştım birkaç kez sağ sol yaptıktan sonra kaldırıma sürterek aracı durdurdum.
tabi bu arada 180 drece dönmüştüm.
allahtan yol tenha idi.

arkadaşlar özellikle yazın bu sular daha tehlikeli oluyor
herkesin dikkatli olması konusunda uyarmak istedim.

kazasız belasız sürüsler

aynı vaka benim paşımada geldi geçenlerde ama 180 derece döndürmedim:D:D:D

Birde halı yıkıyolar sabunlu su akıyor yola çok tehlikeli olabiliyor bizimde basımıza geldi vectra ile ufaktan kaymıstık ama çok şükür bişe olmadı

arabada esp olsaydı yolda dengeyi sağlayabilir miydim acaba?

Tabiki esp şaşırmassa faydası olabilir ama kendimiz esp olalım daha iyi:)

arkadaşlar geçen gün aracımla yolda ilerlerken yola su akıp ıslak olduğunu gördüm. daha önce bu sebepten bi kaza yaptığımdan broadway ile (lastikler kötü idi) (yeni arabamı alınca ilk iş lastik almak oldu) dikkatli davranayım dedim
hızım zaten 50-60 idi. sudan geçer geçmez aracın arkası kaydı.
iki şeritli yoldu ve frene basmadan aracı kontrol etmeye çalıştım birkaç kez sağ sol yaptıktan sonra kaldırıma sürterek aracı durdurdum.
tabi bu arada 180 drece dönmüştüm.
allahtan yol tenha idi.

arkadaşlar özellikle yazın bu sular daha tehlikeli oluyor
herkesin dikkatli olması konusunda uyarmak istedim.

kazasız belasız sürüsler

Ben tam anlamadım ne olduğunu? Su birikintisi virajda mıydı? Yoksa suyla temasın sürdüğü sırada fren yada gaz mı verdiniz?

düz yolda su birikintisi varmış benim anladığım kadarıyla.

anayollarda sulama yapıyorlar fiskiyelerle suyun çimenlerle alakası yok yarısı yolu ıslatıyor çok tehlikeli ve işin kötüsü de ıslattığı şeritte sol şerit.

sag yada sol da ki iki tekerlek (ön-arka) ıslanıp diğer yandakiler kuru kaldı ise ve siz o anda ani bir manevra/fren yaptıysanız arabanız çizgisinden çıkmış olabilir

arkadaşlar tam viraj denemez aslında çok bi manevra yapmadım ancak sudan geçerken birden arabanın arkasının kaydığını hissettim. toparlamak için baya bi uğraştım 4-5 kere sol sağ yaptım ama baktım arabayı toplayamayacağım mecbur yavaş çarpalım diye kardırıma frene asıldım. abs etkisini gösterdi keşke bide esp olsa idi iyiydi..

Ankarada çok oluyo o aksam uzeri çimenleri suluyorlar sol serit su oluyo ve eger cok dikkatli degilseniz ve 1 az da suratiniz varsa (60-70 vs) araba sudan cikar cikmaz kayiyo üstelikte sol şerit viraj olmasina da gerek yok acikcasi direksiyon hakimiyetiniz o an iyi degilse uzucu olaylar gelebiliyo insanin basina malesef :(

Geri