yolda giderken aniden benzine geçiyor

eğer öyle olsa(karışmasa) yol bilgisayarına kalan benzinle gidebileceğim yolu sık sık kontrol ederim, farkediyorum benzininde azaldığını.. özellikle şehir içinde dur kalk yaptığım için örneğin 100 km lik benzin varsa ve ben 50km yol gitmişsem o benzinle gidebileceğim yol 70 lere düşüyor

Ben Zaten anlamadım gitti servisler kesinlikle karışmaz diyor karışırsa subap vurması tekleme gibi sdorunlar olur diyor anladığım kadarıyla benzin ve gazın yanma eşikleri farklı sen de böyle dedin iice kafam karıştı.... bnmde benzin ibrem azalıyor ama burdaki brc servisi karışmadığını idda ediyor ve motor biraz salak saçması çalışıyor anlamadım gitti hocam valla :) ama bnm aracımın çekişi çok düşük sanki bişi boğazını sıkmış gibi çok az eğimli bir yolda bile 4 kişi varken araba sürekli vites küçültüyo falan ama toparlamıyor 1300 motorlar bile beni dsolluyor ben agresif kullanırsam toparlıyor ama bir nebze yığılma ve titreme var

neden yakılmasın ki.. farklı bir servise sormayı dene..

aracında lpg ile takılan bi parça var o parça aracın yanma odasına lpg girdiğinde benzini kesiyo. eğer o parça bağlanmazsa yada hatalı bağlanırsa aracın yanma odasına istem dışı benzin ve lpg g,der birlikte yanar
yada o parça kasten takılmaz yada ayarlanarak takılır böylece yanma odasına giden LPG ve benzin oranlarını sen belirlersin..
atıyorum 2litrelik bi motor hacmi olan vectra b1 kullanıyorum.. motora 1.6 LT oranında LPG 0,4 oranında benzin giriyor.

130km yol gittiğimde 16 liralık LPG ve 4 liralık benzin yakmış oluyorum

Banada ilginç geldi kardeşim,
netice hepimiz benzin eksilmesinde şikayetçiyiz,peki role takanlar araca bilmem kaç sn.sonra benzin pompası duruyo bu tarz araçlarda nasıl oluyo öyle olsa araç biraz eksik çalışmaz mı?
bu sadece benim tahminim konuyu bilmiyorum merakımı yazdım..

ayrıca bende de tam tersi sorun var brc my07 sistem,basınç sensörüm deişti (p1) sonrasında lpg bitince pedal boşa düşüyo benzine atmıyo çok uğraştı servis çözemedi..

Son düzenleme:
Her Servis Farklı birşey söylüyo.
Servisimin bana yalan yanlış bilgi verdiğini düşündüm ama biraz araştırınca bunun mümkün olduğunu belirten bazı sayfalara rastladım. dediğim gibi benim gözlemm bu yönde. normalde çoğu araçta gaz verildiğinde benzin kesiliyor ve azda olsa performansta düşme oluyor. bazı araçlarda geçiş anında itme,ses değişikliği ws oluyor. bende bu tip durumlar olmuyor sadece brc yazılı göstergedeki ışık yeşile döndüğünde gaza geçtiğini anlıyorum çoğu zaman gaza geçtiğinden şüphe duyuyorm.

Yinede en kısa zamanda ANK/Şaşmaz BRC servisine gideceğim.

Geri