yolbilgisayarındam iyi anlayan varmı

sağolasın muammer arkadaşım. istediğim bilgiye yavaş yavaş yaklaşıyorum. senin konuda cance nin verdiği cevap üzerinde duruyorum çünkü bendede resmini gösterdiğim problem var. anlık yakıt tüketimi yüksek çıkıyor. bunu nasıl düzeltebilirim onu da araştırıyorum. yani bir konu başlığı ile iki sorun çözmeye çalışıyorum

kardeşim o anlık yakıt gösterimi muammer kardeşim gösterdiği yol bilgisayarında deil km kadranında verdi rakam 700 küsür km ve 49 000 küsür km de bakım olduğunu gösteriyor senin resimde verdiğin gaza basmışsın ve saatte okadar benzin yakacağını gösteriyor ok

bide araba normal çalışırken böyle yapıyorsa (normali 0,9 0,8 0,7 )olmalıki seninki normal çalışmada böyleyse araban 2002 2003 model diilmi ozaman beyne giden kablolar veya buji kablolarından biri eskimiş tech 2 ile baktır mutlaka bunlardan biri değişince düzelir şu durumda aracın çok fazla yakar hafif treklemeleri olur diilmi

melih abi o ekrandaki değer araba rölantadayken görülen değer. benim sorunum da bu ben bunu nasıl düzeltebilirim diye araştırıyorum. ekran astra cd ye takılmış bir vectra cd yol bilgisayarı olmaz diyeceksin ama sadece anlık yakıt tüketimi bilgisi yanlış değer veriyor. başka sorun yok

ordaki ilk 3 rakamlı sayı arabanın motor koduna göre. onu deiştireceksin

evet yani o ekran senin arabana göre programlanacak bütün veriler tutar anlık tutmaz serviste sıfırlıyıp yapıyorlar özel servislerde yapıyor

melih abi o ekrandaki değer araba rölantadayken görülen değer. benim sorunum da bu ben bunu nasıl düzeltebilirim diye araştırıyorum. ekran astra cd ye takılmış bir vectra cd yol bilgisayarı olmaz diyeceksin ama sadece anlık yakıt tüketimi bilgisi yanlış değer veriyor. başka sorun yok

anlık tüketim yanlış ortalama tüketim doğru mu? anlık tüketimin yanlış olduğunu nerden anladın birde? merak ettiğim için soruyorum :)

yol bilgisayarının galon/mil'den litre/km'ye çevirme işlemi ne durumda bir sonuç alan veya bulan varmı:)

cance anlık yakıt tüketimi yanlış olunca yakıtla ilgili diğer verilerde ona göre çıkıyor. yani ekrandaki 20.3 e göre çok yakmış görüyor ve ortalama yakıt, depodaki kalan yakıt km. vs gibi değerler yanlış çıkıyor. ama buna bağlı olmayan kronometre, saat, teyp bilgileri ,tarih, derece ve bütün hata mesajları doğru.

Geri