Yol Bilgisayı Hata Uyarısı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ismailso
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ismailso

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaslar arac dururuken yada debrıyaja basdıgımda yol bılgısayarında range yazısının altında F yazıyor hareket edınce debrıyaja basmayınca bu yazı gıdıp menzılı gosterıyor. F yazısı nedır neden olabılır acaba
bu arada arac 2000 model astra cd brc sıralı sıstem lpg var

Son düzenleme:
immobiliser yada kapı kilitleriyle ilgili olabilir. f yazısı cıktımı benim arac calışmıyo aracı içerden kilitlediysem uzaktan kumanda ile ve o sırada calıştırmaya calışırsam f cıkıyo calışmıyo.

Ben şanzuman arızası diye hatırlıyorum ama emin değilim; yorum gelecektir. Ben de hatırlamış olurum.

Umarım önemli bir arıza değildir yine de.

Bu arada immobilazer nedir?

Son düzenleme:
umarım onemlı bısey değıldır ozel bı opel servısıne sorduk o hata yol bılgısayarı ıle ılgılı teknık bısey değıl dedı ama yınede yarın goturup gosterecegım bakalım

Bu arada immobilazer nedir?

Immobilizer birkaç noktadaki elektriksel devreleri keserek, aracın kendi kontak anahtarı olmadan çalıştırılmasını, sağlar. Yani aracın çalıştırılarak kaçırılmasını önler. Ancak yeterli bir güvenlik önlemi değildir çünkü araca çalıştırılmadan da zarar verilebilir. Immobilizer'ların bu tip sorunları önleyecek yapıları yoktur. Bu nedenle günümüz otomobillerinin standart donanımlarında immobilizer bulunması, oto alarm sistemlerinin satışını olumsuz yönde etkilemiyor. Tam tersine kullanıcıları araçlarına oto alarm sistemini taktırmaya yönlendirerek satışı artıyor. Çünkü immobilizer'lı araca oto alarm sistemi bağlanırken, motor blokaj bölümünün bağlanmasına gerek kalmıyor. Yani montaj işini kolaylaştırıyor.

benim anladığım kadarı ile yol bilgisayarındaki bu F harfi arızanın olduğuna işaretden başka bir şey değil Çünkü benim vectramda da F harfi var dışarıdaki dış hava termostatı bozuldukdan sonra oluştu diğer arkadaşlar da farklı arızalarda bu F yi görmüşler bence baktırılsa iyi olur

lambda sensoru arızalıymıs amortisörler patlamış ayrıca fren diskleri degıstı kampanalar tornalandı.egr valfi temızlendi. neyse buna da sukur. cevaplar ıcın tesekkurler

Son düzenleme:
Arkadaşım yanlızca bir varsayım derece işaretinin yanındaysa ısı yı fahrenayt olarak algılıyordur yanlızca bir fikir ama bilmiyorum

yok range de gosterıyordu yukarıda dedıgım arızalar varmıs.

Ne kadar sıkışmış

Geri