arkadaşlar yorumlar için teşekkürler.yol bilgisayırdan sıfırlandığında sorun kalmaz demiş bazı arkadaşlarım fakat ben onuda denedim,sorun aynı değişen bir şey olmuyor.range yazısı 0 a indiğinde depoda benzin olmasına rağmen bir sorun yaratırmı acaba.
Sıfırladığında çok farklı bir sonuç bulmaz; sadece son 20-30 km içindeki tüketimine göre yeniden hesaplar; (son 20-30 km'deki tüketiminle kıyaslayınca normal görünür, çok farklı çıkmaz onu demek istiyorum)
Neden düşüp çıktığını açıklamıştım. Range 0'a düştüğünde depoda benzin olabilir, ama çok çok az bir benzin kalmış demektir; haliyle yanılma payı olabilir.
Daha önce de dediğim gibi deponda çeyrek depo benzin bulunsun.
Ha ben bir kere bitireceğim, deneyeceğim, depodaki benzini tam ölçeceğim diyorsan, bitir. Her halde yakıt pompası bir kaç dakika yüksüz çalışmada yanmaz. Ama deponda benzin düşük veya bitik iken, lpg var deyip uzun bir yol yapma. Yakıt pompası yanabilir. Ayrıca depo bittiğinde deponun dibindeki pisliği çektirirsin, filtrelere, pompaya zarar verir diye rivayetler var. Haberin olsun.
Aracın lpg'de iken dahi yakıt pompası çalışır. Benzinin yoksa yüksüz çalışan pompa arızalanabilir.
Ayrıca araç lpg'ye geçince yakıt pompasını durdurma gibi uygulamalar yapan ustalar varmış, bunu yaptırmayın. Lovata gas'a bu konuyu sordum, Türkiye ofisi yakıt pompasının asla durdurulmaması gerektiğini söyledi ve bunu kit montajı yapan ustalara verilen eğitimlerde üstüne basa basa söylediklerini ifade eden bir cevap verdi.
Benden söylemesi.