Yol Bilgisayarinda ''range" Yazisi

yol katediyor ya ondan depodaki benzinle yol kıaslanıyor

ben bu ay depoyu ve enjektörleri temizletmeyi düşünüyorum.Onun için depodaki yakıtı tamamen bitireceğim.Bir zarar oluşur mu acaba?

deponda pislik (pas kiri, tortu, demir tozu vb.) varsa doğrudan motora gider. başka bi sorun olmaz.

Sıralı lpg sistemi kullanan arkadaşlar,

Depoda en az çeyrek depo benzin olsun. Çünkü sıralı sistemde lpg devreye girdiği halde yakıt pompası çalışmaya devam eder. Deponuzda yeterli benzin yok ise, benzini bitirirseniz yakıt pompası yüksüz çalışacağından yanabilir.

Depoya koyduğunuz benzin yine sizin, koyun, dursun orada. Zarar etmez.

Ayrıca kış şartlarında yarım depoya yakın bulunsun. Sıralı sistemde benzin sarfiyatınız kışın normal olarak artacaktır. Araç daha geç lpg'ye geçecektir. Ayrıca yolda belde, kış şartları belli olmaz, deponuz küçük ise muhakkak yarım depoya yakın benzin bulundurun.

Sıralı lpg sistemi kullanan arkadaşlar,

Depoda en az çeyrek depo benzin olsun. Çünkü sıralı sistemde lpg devreye girdiği halde yakıt pompası çalışmaya devam eder. Deponuzda yeterli benzin yok ise, benzini bitirirseniz yakıt pompası yüksüz çalışacağından yanabilir.

Depoya koyduğunuz benzin yine sizin, koyun, dursun orada. Zarar etmez.

Ayrıca kış şartlarında yarım depoya yakın bulunsun. Sıralı sistemde benzin sarfiyatınız kışın normal olarak artacaktır. Araç daha geç lpg'ye geçecektir. Ayrıca yolda belde, kış şartları belli olmaz, deponuz küçük ise muhakkak yarım depoya yakın benzin bulundurun.

bunuda öğrendik aracım lpg li deil ama

birde şunu deneyin teoriktir benzinden gaza geçtikten sonra yol bilgisayarını tamamen sıfırlayın ilk benzinle çalıştığı için benzinle çalışıyormuş gibi algılıyordur bilgisayar belki ama depodaki benzin ibresi zaten aynı mantıken böyledir

bi tahminde de ben bulunayım da yorumlayın;

şimdi araba ilk çalıştığında benzinde olduğu için beyin gidiyo depodaki yakıt miktarını şamandıra yardımı ile ölçüyor. sonra tekerler dönmeye başlayınca km ilerliyor ve bundan sonra beyin km ilerledikçe tam ters olarak range değerinden düşürüyor.!!!! bizim araçlar lpg ye geçiyor ama beyin halen km ilerlediği için range 'i düşürmeye devam ediyor.
olabilir mi acaba???

Arkadaşlar araç lpg'ye geçtikten sonra range değerinin düşmesi veya çıkması normal. Çünkü araç menzili(range) son 20-30 km içerisindeki ortalama tüketiminize göre hesaplar. Siz son 20-30 km içerisinde mevcut ortalama tüketimin üzerinde bir ortalama ile aracı kullandı iseniz normal olarak araç lpg'de olsa dahi range düşer. Fakat son 20-30 km'de ortalama tüketiminizin altında bir tüketim ile(mesela uzun yolda) kullandı iseniz menzil artacaktır.

Ayrıca aracın depodaki yakıt miktarını her seferinde algılamak yerine ecudan aldığı bilgilerle siz lpg harcasanız dahi benzin harcıyormuş gibi benzin miktarının düştüğünü zannedebilir aracınız. (Ama opel'de böyle olmadığını düşünüyorum.)

Yol bilgisayarında range ekranına gelip, sıfırlama düğmesine basılı tutun, range değeri yeniden hesaplanacaktır. Normal olduğunu görürsünüz.

Ayrıca Fransız arabalarında benzin göstergesinin şamandıra ile değil de ecudan gelen harcama bilgilerine göre ibreyi düşürdüğünü duymuştum. Yani lpg'ye geçse de ibresi düşüyor. BRC bunun için kontak her açıldığında araca depodaki benzin miktarını hesaplamasını sağlayan PSA modülü diye bir aygıt üretmiş. Fakat dediğim gibi opellerimiz böyle değil. Ama bilginiz olsun. Bir aralar ben de bu olayı çok kafaya takıp araştırmıştım. Eksik veya yanlışım varsa ustalarımız düzeltirler.

arkadaşlar yorumlar için teşekkürler.yol bilgisayırdan sıfırlandığında sorun kalmaz demiş bazı arkadaşlarım fakat ben onuda denedim,sorun aynı değişen bir şey olmuyor.range yazısı 0 a indiğinde depoda benzin olmasına rağmen bir sorun yaratırmı acaba.

Geri