Yol bilgisayarım sapıttı !!

sabrionur

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar.Aracımın yol bilgisayarının bu gün öğleden sonra saçmalamaya başladığını farkettim.:cry: İlk gözüme çarpan şey kontağı açtığımda saat ve tarihin sıfırlanmış olmasıydı.Daha sonra depomda 20 litre kadar benzin olmasına rağmen range yerinde 0 yazmasıydı ve sürekli yanıp sönmesiydi:eek: Ustama telefon açıp sordum yol bilgisayarının arızalanmış olduğunu ve değiştirmem gerektiğini söyledi..Bu durum neden olmuş olabilir ve bir tamiri yokmudur?Daha önce başına hiç gelen oldumu? Aracım 145.000 km de 1997 model opel vectra 2.0 CD.Zavolli marka sıralı sistem lpg mevcut.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Sanırım bu durum kimsenin başına gelmemiş :( Dün akşam arabanın saatini ve tarihini ayarlamıştım ama bu sabah baktığıma gene sıfırlanmıştı.Nerden çıktı şimdi bu arıza :(

bu olay lpg de ıken oluyor bende de aynı...o benzının uzerınde cok az benzın alın ve denemek ıcın lpg den benzıne gecın duzeldıgını gorceksınız...bosuna degıstırmeyın derım...

bendede aynı sorun vardı ama benim 10-15 gunde bir oluyordu yeni yazılım yuklediler sorun bitti

Peki bu saat ve tarihin sıfırlanması da yeni yazılımla düzelirmi?Kontağı kısa süreli açıp kapatınca sıfırlanma olmuyor.2-3 saatlik bir kullanmama durumunda bu olayla karşılaşıyorum..

akü kutup basını sökünce benim aracta sıfırlıyo sizinkindede bi ihtimal temassızlık filan....

arkadaşım senin aracın muhtemel akü kutup başı oksitlenmiş yada bağlantıların birinde oksilenme var bu sebeble kontağı açtığında elektrik zayıf geldiğinden yol bil yeterli elktrik gitmiyor ve sıfırlanıyor benim başıma da gelmişti kutup başlarını temizledim düzeldi

arkadaşım senin aracın muhtemel akü kutup başı oksitlenmiş yada bağlantıların birinde oksilenme var bu sebeble kontağı açtığında elektrik zayıf geldiğinden yol bil yeterli elktrik gitmiyor ve sıfırlanıyor benim başıma da gelmişti kutup başlarını temizledim düzeldi

KATILIYORUM
attachment.php

benimde iç aydınlatma ışığı sürekli yanıyo bilgisi olan

mahmut abi iç aydınlatmanın sürekli yanması kapıların birinin aydınlatmayı açıp kapayan swici (düğme) arızalıdır.

Geri