yol bilgisayarı yakıt tüketimi dogrumu

kartalucar

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar lpg degiderken yol bilgisayarının yakıt tüketimi dogruyu gösteriyormu....sadece benzinde kullnırken mi dogru calısıyor.....

bildiğim kadarıyla yol bilgisayarındaki yakıt tüketimi lpg ye uyumlu oluyor.ben ölçümlerimi ona göre yapıyorum.

ne olduğu önemli değil. ne kadar harcıyorsa onu gösteriyor. benzin, mazot yada lpg.

hayır yaw benim bildiğim lpg ye ayarlanamıyo... yani bana öle demişlerdi... yani lpg de giderken bile benzin tüketimini gösteriyo. ki bana da mantıklı gelmişti. çunku benzin hortumundan gecen anlık yakıt miktarını ölçmüyodur dedim. ölçüyosa da sadece bu değer uzerinden hesaplamıyodur. bence öncelikle motorun devrini baz alıyodur...

ama hakkatten merak ettim. birincisi yol bilgisayarı lpg ye göre ayarlanabiliyo mu? ikincisi, yol bilgisayarında okudugumuz tuketim değerleri arabanın nerelerinden alınan hangi bilgilere göre hesaplanıyo?

benmki lpgte ayarlı değil yapılabiliyor mu bilen var mı?

bencede lpg de olmuyor
depodakı lt ye gore hesaplıyor lpg tankını nerde gorecek.

kesinlikle benzini gösteriyo ama anlık yakıt tüketimini soruyorsanız o lpg yi gösteriyo tai benzin yaktığını sanarak

kesinlikle benzini gösteriyo ama anlık yakıt tüketimini soruyorsanız o lpg yi gösteriyo tai benzin yaktığını sanarak

evet anlık tüketimi söylüyorum....mesela trafik ışığında araba dururken 1.2 \\ h yazıyor.. saatlik tüketim yazıyor.... hareket edince 100 km de yakdığı yazıyor ortalama 13--16 arası....

evet anlık tüketimi söylüyorum....mesela trafik ışığında araba dururken 1.2 \\ h yazıyor.. saatlik tüketim yazıyor.... hareket edince 100 km de yakdığı yazıyor ortalama 13--16 arası....
benim anlık tüketim yol bilgisayarında sizin söylediklerinize göre yüksek yüksek araba dururken 1.5 1.8 filan araç lpg li araç yakıt ayarından mı kaynaklanıyor yoksa başka bir arıza söz konusumu

yol bilgisayarı benzin tüketimini gösterir.
sen buna .%10 eklersen lpg sarfiyatını hesaplamış olursun
litre olarak lpg daha çok yakar benzine göre
_____________yoksa varmı lpg tüketimini gösteren yol bilgisayarı

Geri