yol bilgisayari verisi yanlis

Halilibrahim

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadasalr konu baskliklarinda bulamadim varsa tekrar actigim icin kusurabakmayin benim bir sorum olacak

yol biilgisayarinda ortalama yakt tuketimi 6,5lt /100km olarak gosteriyor,buda 60lt tankta aracin 922km gidecegi demek oluyor.(sehir ici tuketim, daha uzun yol hic yapmadim)

arac 760km'de iken benzin isigi yaniyor ve gidilecek mesafe 80km olarak gorunuyor. depoyu dolduruyorum gidilcem mesafe 820km diyor ama ortalama yakit yine 6,5 bir karisiklik vargibi sanki, ayni yol bilgisayarinin datalari farkli

bilgisi olan varsa bir aciklayabilirmi?

Tesekkurler

Sistem kalan mesafeyi son 1 saatlik gibi kısıtlı bir kullanım şekline göre hesaplıyor. Ortalama tüketim ise ne zaman sıfırladıysan o zamandan bu zamana göre hesaplanır. Kalan mesafe zaten "tahmin"dir. Diğeri ise kesin bir sonuçtur.

evet bi yanlışlık var. 6,5 olamaz. en son ne zaman sıfırladınız ortalama tüketimi. eğer uzun zamandır sıfırlamadıysanız ondan hatalı görebilirsiniz..

evet bi yanlışlık var. 6,5 olamaz. en son ne zaman sıfırladınız ortalama tüketimi. eğer uzun zamandır sıfırlamadıysanız ondan hatalı görebilirsiniz..
araci 07 ocakta teslim aldim ilk deposunuda ozaman doldurdum su anda ikinci depodayim ilk aldigim gun sifirladim

Sistem kalan mesafeyi son 1 saatlik gibi kısıtlı bir kullanım şekline göre hesaplıyor. Ortalama tüketim ise ne zaman sıfırladıysan o zamandan bu zamana göre hesaplanır. Kalan mesafe zaten "tahmin"dir. Diğeri ise kesin bir sonuçtur.

yorum icin tesekkur ederim senin soyledigine gore arac 6,5 yakmiyor daha fazla yakiyor yanlismiyim ?

opel TIS2000 deki datalara gore en fazla 10 bin km de bir yol bilgisayar datalarinin sifirlanmasini oneriyor bu tip aksakliklari engellemek icin...

Ayrica servise danisirsaniz full depo ile tech2 den kalibrasyon yapiliyor yol bilgisayarina ancak bu mevzuu cok uzun bir konu :D anlatamam suan buarada.

servise sorun...

Geri