Yol Bilgisayari dogru mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bimmer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bimmer

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar konya\beysehir de ikamet ediyoruz. beysehir\konya arasi 90km yol virajli rampali inisli cikisli. beysehirden sabah erken ciktim. 3 kisi bagaj yok. yari yoldan itibaren klimayi actim. konyaya varinca yol bilgisayarindan yakit sarfiyati 90 km de 4.6 litre oldugunu gordum. 100km nin altina inmedim ortalama 110/120 km ile gittim(6.vitesde 2000devir filan)
hemen hesap yatim:
4.6 * 2.47 = 11.300 ytl
o da:

11.300 / 92 km = 126 ykr yapar km bası.

biraz az yakmıs gibime geldi. acaba yol bilgisayarinin yolculuk sarfiyati dogru mu?

aşağı yukarı doğrudur. ZAten öyle çok az yakmış diye bişide yok. Dikkatli kullanmışsındır.

gayet iyi hemde normal değerler gibi bence

6. vites bulunmasının büyük faydası oluyor galiba.

Beyşehir ile Konya arasındaki rakım farkınında etkisi vardır muhtemelen, dönüşte daha farklı yakar bana göre, ortalamasını alırsan daha sağlıklı olur.
Ben Antalyada Niğdeye 6,4-6,7 gibi rakamlarla giderken dönüşte daha fazla yüklü olmasına karşın 5,9-6,2 gibi rakamları görüyorum..

Beyşehir ile Konya arasındaki rakım farkınında etkisi vardır muhtemelen, dönüşte daha farklı yakar bana göre, ortalamasını alırsan daha sağlıklı olur.
Ben Antalyada Niğdeye 6,4-6,7 gibi rakamlarla giderken dönüşte daha fazla yüklü olmasına karşın 5,9-6,2 gibi rakamları görüyorum..

cok fazla bi farki oldugunu zannetmiyorum. eve geldigimde 12lt yaktigini gordum. 4.5 git 4.5 gel 9t yol olsun carsi icin de de 3 lt yakmstir gezerken...oratalama 152 ykr yakmis...sehir ici disi toplam

bence normal kardeş

bence 110/120 km ortalamayla 90 km lik yola km başına 126 ykr normaldir...

Dün Antalya dan İstanbul a geldim 100/110 km civarı ortalamayla 113 ykr. 110/120 km ortalama için 126 ykr normal gibi gözüküyor bu durumda.

425 km yolu 75 ytl yaktı astra g Benmi yanlış hesapladım yhaa :D

Geri