Yol Bilgisayarı (arzalımı acaba)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cemo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cemo

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Yol Bilgisayarı (arızalımı acaba)

1 hafta önce astra 1.3 cdti enjoy sport model araba aldım ve deposunu fulledim. yaklasık 700 km yol yapacağım yazdı daha sonra,
depom çeyreğin altına düşünce 20 YTL lik daha mazot aldım fakat bu yeni aldığım mazotu yol bilgisayarı hiç almamışım gibi görüp eski bilgiler üzerinden hesaplama yaptı çeyrek depo mazotum olmasına rağmen bir süre sonra yakıt al diye mesaj yazmaya başladı acaba böyle bir şeyle karşılaşan arkadaşlarımız varmı bilgilendirirlerse çok sevineceğim.
Not: Acaba mazotu az aldım diyemi yol bilgisayarı hesaplama yapmadı diye düşünüyorum ama buda mantıken bana saçma gibi geliyor ne dersiniz?

Son düzenleme:
yol bilgisayarı belli litrenin üzerinde mazot alınca bunu fark edip ona göre yeniden hesap yapar. Bu aracın kitapçığında kaç lt den sonra olcağını yazar. Yada sana mazot yerine hava vrmiş olabilirler.

cevap

İlginize teşekkür ediyorum, daha fazla miktarda mazot koyup birde öyle deneyeceğim bakalım ne olacak, yalnız kitapçığını okudum bununla ilgili her hahgi bir bilgi bulunmuyor.

aynı dert bendede var. depoyu fulleyince normalleşiyor. servis çeyrek deponun altında yol bilgisayarına güvenmeyin diyor.(erpaş)

Geri