!!!yol bilg. menzil yardım!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan FEREMON
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

FEREMON

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selam arkadaşlar benim yol bilgisayarımla başım belada yakıt olmasına ragmen ekranda ''RANGE 0'' yazıo kontak kapatıp açma arabayı meyilli yerde durdurup çalıştırma hatta yol bilgisayarı ve kokpitin sigortasını söküp takma gibi çözümler denedim ama 3-5 saniye sonra gene ''0'' oluyo.Arabam Vectra b 97 cd .Bu konudaki yardım ve önerilerinizi bekliyorum Teşekkürler şimdiden

ne o ya bitek bende mi var bu sorun yoksa ? :)

depo göstergen doğru çalışıyormu ?

göstergem bazen normal ama oda sapıtıyo arada bi benzin olmasına ragmen iniyo aşşağı

şöle diyim. mesela deponda benzin azalmıştır ve range diyelim 60-70km gösteriyor. sen gidip eğer 10-20 liralık benzin alırsan bilgisayar miktar az olduğu için bazen o benzini görmüyor ve 60-70km den sonra sıfır gösterebiliyor. 50 liralık filan alırsan düzelir...tecrübeyle sabittir

geçmiş olsun

BENDE DE TECRUBEYLE SABİT
İŞGZARLIK YAPIP HERZAMAN ALDIĞIM SHELL YERİNE ANKARADA AKPET TEN ALDIM. ONDAN SONRA YOL BİLGİSAYARIMDA UZUNCA BİR SÜRE RANGE 0 YAZDI. ARABA DOĞRU DÜRÜST ÇALIŞMADI. ZAMAN ZAMAN STOP ETTİ (PİS BENZİN NEDENİYLE) YAKLAŞIK 2 DEPO BENZİN SONRASINDA DURUM DÜZELDİKİ HALA ZAMAN ZAMAN DENEMEK İÇİN BENZİNİN BİTİŞİNİ BEKKLİYORUM VE YİNE AYNI ŞEKİLDE KARŞIMA ÇIKIYOR. ŞUNU ÖĞRENDİMKİ HEP SHELL DAİMA SHELL:good:

bende de aynısı olmuştu 97 cd var bendede dediği gibi bende az alıyodum biraz fazla benzin al hiçbir sorun kalmaz
şöle diyim. mesela deponda benzin azalmıştır ve range diyelim 60-70km gösteriyor. sen gidip eğer 10-20 liralık benzin alırsan bilgisayar miktar az olduğu için bazen o benzini görmüyor ve 60-70km den sonra sıfır gösterebiliyor. 50 liralık filan alırsan düzelir...tecrübeyle sabittir

depo göstergesi arada sapıtıyorsa yol bilgisayarı da sapıtır çünkü benzini ilk koyduğunda depo göstergesini referans alır eğer o yanlış sa bilgisayarda yanlış ölçer

sıfırlama yapıyormusun ?
bird eonu dene ve benzin alırken biraz fazla doldur bu kadar cimri olmayın :)

BENDE DE TECRUBEYLE SABİT
İŞGZARLIK YAPIP HERZAMAN ALDIĞIM SHELL YERİNE ANKARADA AKPET TEN ALDIM. ONDAN SONRA YOL BİLGİSAYARIMDA UZUNCA BİR SÜRE RANGE 0 YAZDI. ARABA DOĞRU DÜRÜST ÇALIŞMADI. ZAMAN ZAMAN STOP ETTİ (PİS BENZİN NEDENİYLE) YAKLAŞIK 2 DEPO BENZİN SONRASINDA DURUM DÜZELDİKİ HALA ZAMAN ZAMAN DENEMEK İÇİN BENZİNİN BİTİŞİNİ BEKKLİYORUM VE YİNE AYNI ŞEKİLDE KARŞIMA ÇIKIYOR. ŞUNU ÖĞRENDİMKİ HEP SHELL DAİMA SHELL:good:

Bende de aynı problem oldu. Ben Opetçiyim. Hep aynı istasyonlardan benzin alırım. Bir defasında taşrada bir yerde benzin almak zorunda kaldım. Range: O km gösterdi. Bir hafta kadar da değişmedi. Sonra her zaman ki istasyonumdan aldım. düzeldi. Ekstra birşey yapmadım. Bu arada depo seviye göstergesinde bu tip bir problem olmadı. Depo göstergesi bazan meyilli yerlerde parkettikten sonra 0 gösteriyor ve sonra düzeliyor.

Geri