yokuş çıkarken bi zararı varmı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan masques
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

masques

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
98 model vectramız var 2000 cc 136 beygir.Bazı çok dik olmayan yokuşlara geldiğimde arabanın vitesini düşürmüyorum araba devirdendede düşmüyor 5. vites 2500 devir çıkıp gidiyor.Ama bazıları bunun zararlı olduğunu söylüyor sizce bi zararı varmı ? Sonuçta araba devrinden düşmüyor

Ustalar daha iyi bilir ama bence çok saçma ... :)

evet çok zararlı, az benzin yakıyo

devirden düşmüyorsa sorun yok bence arkadaşım

Her vitesin bir optimum noktası vardır.Dogru devir ve dogru Hız birlikte olursa maximum verimi alırsın.Araban 5. vites az yakar ,doğrudur ama her zaman değil.Örneğin araban 5. vitesde, yokuş çıkıyorsun, arabanın güçten düştüğünü hissettin.Gitsin diye gaza iyicene basıyorsun.Sence az mı yakıyor? tabiki hayır.İşte ayarlaman gereken nokta bu.Arabanın güçten düşmeye başladığı noktaya kadar, vites küçültmene gerek kalmaz.Hala vites küçültmezsen daha çok gaz vererek (yakıt tüketerek) güç almaya çalışırsın.Bu şekilde hala gitmeye devam edersen (aracın sesinden ve çekişinden zaten gitmediğini anladığın halde zorlamaya devam edersen) aracına zarar verirsin.

Son düzenleme:
bencede çok saçma. dediğin şekilde bir zararı olduğunu sanmıyorum.

Hiçbir zararı yoktur.Ya yanlış anlaşılmış ya da yanlış bilgi aktarılmış..

bence de saçma bir yönlendirme.araç devirden düşmediyse neden vites küçültecen ki.aksine küçük viteste gidip bas bas bağırtmaktansa büyük vitese git daha iyi.

abi 2500 devirde araba zaten bayılmaz ya.yumşak yumşak gidersin.Ama şehir içinde de bi yokuşu 5. vitesle cıkmak da gereksiz gibi geliyo bana.

öyle sacma seymi olur devir yuksek surun yok

Geri