yoklama kaçağıymısım :S

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan red-star
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
asker kacağı olduğun süre askere gitmeden önce başladı ise gün sayısı kadar ceza gelir. şimdiye kadar en kral cezayı benim arkadaş kestiler 1 sene kacak gözüküyordu. 1.000TL onuda 12 ye böldüler..

en kralı bu mu abi yapmayın. ben geçen sene 2.000 TL ödedim muayene kaçağı olduğum için. 2 hafta geç muayene oldum diye :)

mahkemeye çıktım hakim hanım salmıştı ama içine dert olmuş hapis cezası yazmış onu da paraya çevirmişti :)

Ülkenin yarısından çoğu yoklama kaçağıdır bence o kadar iş güç sıkıntının arasında kimse gidipte şubesine her sene imza atmıyordur digital ortamdan tckimlik no ile e-devlet şifresiyle versek yoklamayı daha mantıklı olabilir zaten herkesin şubesi ikametgah ettiği yerdede değil belki ikametgah yerindeki şubeye yoklama yapılabiliyor ama yabancı şube olduğu için farklı prosedürler işliyor olabilir.
İllaki yerli askerlik şubesine gidilecek diye bir şart yok. Ben yıllardır bulunduğum şehirdeki askerlik şubesinde bu işi yaptırdım.

tekrar edelim sap ile samanı karıştırmayalım asker kaçağı olmak muayene kaçağı olmak yani askere gitmeden kaçağa düşmek başka bir şeydir yaptırımı ağırdır..

vatani görevini yerine getirmiş askerliğini yapmış gelmiş sadece her sene yoklama vermeye gidememek bam başka bir şeydir..

ben askere gitmeden yoklama kaçağı olmusum.yoklama kaçağı oldugum tarihlerde ben öğrenciydim mezun oldum subeye gittim,sen yoklama kaçağısın dediler,ama ben ek-g belgesi falan herseyi vermişim.üstünde durmadım onlarda bişey demedi.sonra ben askere gittim gecen sene geldim.simdimi akılları baslarına geldi yaw :D anlamadım valla :S

o zaman iş değişir :D :D

yoklama kaçağı olup 3 aydan sonra gelmek sucunu işlemişim :D
nette arastırdım elemanın teki 2010 da mezun olup subeye gidiyo,subeden 5 yıldır yoklama kaçağısın denio ,mahkemeye veri,leceksin diolar,adamı kısa dönem yolluyolar,sonra mahkeme oluyor.3 mahkemede adam cezasız berat ediyor.korkma bişey çıkmaz dior. :D benim 7 ay,adamın 5 yıl bu ne yaa:D:D

tekrar edelim sap ile samanı karıştırmayalım asker kaçağı olmak muayene kaçağı olmak yani askere gitmeden kaçağa düşmek başka bir şeydir yaptırımı ağırdır..

vatani görevini yerine getirmiş askerliğini yapmış gelmiş sadece her sene yoklama vermeye gidememek bam başka bir şeydir..
askerliğini yapmış adam niye hersene yoklama versin Hakan ben birşey anlamadım bu bahsettiğinden terhis olduğunda evraklarınla bir kereliğine subeye gidersin o kadar, o da gidersen tabii,ben gitmedim mesela.

yok abi askerlik bittikden sonra her sene bir defa onun dönemi var askerlik şubesine yoklama vermek zorundasın.. gerçi yapan kalmadı kimsenin gittiği yok ama bazen millete mahkemeden kağıtlar gidiyor yoklama yaptırmadığı için 40 yaşına kadardı galiba yırttın sen :D benimde az kaldı :D

askerliğini yapmış adam niye hersene yoklama versin Hakan ben birşey anlamadım bu bahsettiğinden terhis olduğunda evraklarınla bir kereliğine subeye gidersin o kadar, o da gidersen tabii,ben gitmedim mesela.
Bizler yaşımız gereği bu tür işlerden artık muafız :D.

Yoklamayı e-devlet'den online, yabancı askerlik şubesinden bizzat yada birini derece akrabanız aracılığı ile kendi şubenizden yapabilirsiniz. Hatta fax ile de olduğunu duymuştum. Belki başka yolları da vardır, ben bilmiyor olabilirim.

Geri