Yırtılan Korna Düğmeleri... Airbag Kapak Değişimi Sağlıklımı???

termometre

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Malum, çoğu kullanıcı gibi sıkıntım yırtılan eskiyen korna düğmeleri... :(

3 Alternatif var...

1-Direksiyon değişimi. (1500TL ve üzeri)
2-Sadece düğme değişimi. (15-30TL)
3-Airbag kapağı değişimi. (35-50TL)

Ama benim aracımın önceki sahibi, oraları deri kaplatmış, (Bence amatörce yapılabilecek en estetik çözüm:D) birde armanın yanında küçük bir kesi var, artık portakal falan yerken bıçaı direksiyona mı kaydırdı :o bilmiyorum ama, zaten düğme yerleri deri kaplandığı için sadece düğmeleri değiştiremem....

Airbag kapağını değiştirmeyi düşünüyorum ama, görünümden daha önemli birşey var oda;

Allah göstermesin Kaza anında kafamı ya açılan airbag in yumuşak kollarına birakacağım, yada benim göz zevkim bozulmasın die değiştirdiğim kapak yüzünden açı-LAMAYAN airbag'in 50Tl lik plastiğine çarpıcam:confused:

Arkdaşlar bu konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen aydınlatsın, işi plastik enjeksiyon v.s. olan bilgili arkadaşlar yardımlarınızı bekliyoruz... :help:

Benim endişelendiğim nokta ise yeni alınan airbag kapağının sert olması, ne bileyim kaza anında yırtılmaması v.b. sorunlar......

Aşağıdaki resimlere bakarsanız anlayacağınızı umuyorum.....

Ekli dosyalar

• Astra g airbag kapağı.webp
    Astra g airbag kapağı.webp
    46.9 KB · Görüntüleme: 138
  • Astra g airbag kapağı 2.webp
    Astra g airbag kapağı 2.webp
    6 KB · Görüntüleme: 119
Son düzenleme:
Forumda bir arkadaşın 115 TL ye İzmirdeki Yetkili Servisin yaptığını söylemiş, Orijnal kapakmış, Logolu... Montaj Dahil.

Servisin ismide EGEM miş. Yarın arayacağım, kargo ile göndermelerini isteyeceğim.

airbag öyle bir açılır ki (allah göstermesinde) ne kapak kalır ne deri kaplama...
merak etme sen o kendisinde kapağı yırtacak gücü bulur mutlaka...
18 lt lik dolu su damacanasını yaklaşık 5 katlı binanın çatısına kadar fırlatabiliyor.
discovery de izlemiştim bunu...

Sorun olmaz özellikle korna düğmesi hiç sorun olmaz

Damacanaya bunları yapmış ise, kapağa neler yapar:) Bu gün bir opel yedek parçacısında inceledim kapağı, direksiyona takar gibi koydum ve farka baktım, sırıtıyor... Dedim başka bir firma v.s. yokmu rengi daha yakın olsun diye, ben uzun zamandır satıyorum bir kaç farklı firma ile çalıştım dedi, bu almanyadan geliyor, en güzeli bu dedi, üzerinde de barkodlu GERMANY falan yazıyordu, yanılmıyorsam GMT marka, ama sırıtıyor... Durumu düzeltir düzeltmez yetkili servise soracağım, burada yoksa İzmir EGEM e...

Geri