yığılma

cumhurdincol

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar
2005 astra H aracım düşük hızlarda ayağımı gazdan cekince ve gaza basınca yığılma yapıyor. bobin bujiler katalizör hepsi temiz arızayı birtürlü bulamadılar bilgisi önerisi olan varsa sevinirim selamlar.

egr temizligi yaptirin

ERG fişini çek öyle dene.

Aracim 2002 astra g 130binde. Aracimda bu sorun 4 yildir var bulundugum ildeki yetkili servise ve butun ozellere gidip arabayi 1 er hafta biraktim. Bobin, bujiler, egr, map sensoru ve diger sensorler degisti, beyin denendi, manifol kelebek bogazi sokulup disarida acilip temizlenip geri takildi, katalizor kontrol edildi, yanma odalarindaki basinclar olculdu, trigerdeki sekte kontrol edildi ancak sorun bulunamadi. Yetkili servis ve ozel servislerde bu islemler ayri ayri tekrar tekrar yapildi ancak hepsinden aldigim cevap degistirmedik yerini birakmadik ama sorunu bulamadik. Ortak agimiz var bu sorunu oraya atip paylasicaz izmirdeki makine muhendislerine danismamiz gerekiyor dendi ancak hala cozum yok. Izmiri kendim aradim durumu anlattim onlarda ordan yazilan raporlara baktilar ama birsey diyemiyorlar. Valflerde erime olup olmadigi kontrol edilmedi birtek onun icinde ust kapagi acmamiz gerekicek.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Akla gelen egr kurum subap yani kompresyon testi cok onemli.ilk bunlara bakmak lazim.ama basit bir sensorde bu sacmaliga sebep olabilir

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu kadar seye bakilip da bir hata ya ulasilamamasi ilginc.duzgun baksinlar triger kayisinin dislerini bile saysinlar gerekirse.bu arada aracinizda lpg var ise devredisi birakip test edilmeli

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Lpg yi aractan ayirip yapildi butun bu islemler. Evet trigerin butun dislerine bakildi, kurum icin zaten manifol sokuldu egr degisti. Ben biri yetkili 3 u ozel servis olmak uzere 4 ayri yere butun bu islemleri yaptirdim

Sent from my iPhone using Tapatalk

aracınız daki emme manifold hava alırsa bu tür sorunlara yol açabiliyor bi kontrol ettirin birde hava akışmetreye baktırın geçmiş olsun

Vuruntu sensoru arizasi olabilir

Geri