Yeni Opel Astra, "Almanya’da 2023 Yılının Kompakt Otomobili" Seçildi!

Hasip

Yönetici
Genel Başkan
03-Afyonkarahisar
Katılım
16 May 2015
Mesajlar
8,882
Tepki puanı
6,084
Puanları
113
Yaş
40
Siteyi ziyaret et
15-11-11-2022-768.webp

Modern Alman tasarımı ve geleceğe dönük özellikleriyle yeni Opel Astra, segmentinde standartları belirlemeye devam ediyor. Yakın zamanda İngiltere’de düzenlenen Business Car Ödülleri’nde "2022 Yılının En İyi Aile Otomobili" seçilen model, şimdi ise Almanya’da yeni bir ödülün daha sahibi oldu. Almanya’da Yılın Otomobili Ödülleri’nin bağımsız jürisi, kendi segmentindeki rakiplerini açık ara geride bırakan yeni nesil Astra ve Astra Sports Tourer'ı Almanya'nın en iyi kompakt sınıf otomobili seçti.
 
İlk olarak 2019 yılında gerçekleştirilen Almanya’da Yılın Otomobili Ödülü seçimlerinin bu yıl beşincisi düzenlendi. Yeni Opel Astra kompakt sınıfta sunduğu üstün sürüş keyfi, ulaşılabilir teknolojileri, cesur ve yalın tasarım diliyle 27 otomobil uzmanı ve gazeteciden oluşan jüriyi ikna etmeyi başararak "Almanya’da 2023 Yılının Kompakt Otomobili" ödülünün sahibi oldu. Prestijli ödül, Almanya'nın Bad Dürkheim kentinde düzenlenen bir törenle takdim edildi. 27 üyeden oluşan bağımsız jüri; kompakt, premium, lüks, yeni enerji ve performans olmak üzere beş kategoride her sınıfın birincisini belirliyor. Yarışmaya katılan adaylar ise fiyat ve bulunabilirlik  kriterine göre seçiliyor. 
 
"Her açıdan kazanan"
 
Ödülü değerlendiren Opel Almanya Başkanı Andreas Marx, "Yeni nesil Astra, Almanya’da Yılın Kompakt Otomobili Ödülü ile sadece rakiplerine meydan okumakla kalmıyor, aynı zamanda her açıdan kazanan olmak için gereken niteliklere sahip olduğunu da gözler önüne seriyor" dedi. GCOTY jüri üyesi Jens Meiners ise, "Yeni Opel Astra, çok yönlü bir araç oluşuyla segmentinde farklılaşıyor. Bu sayede yeni Astra, jürimizi her açıdan ikna etti. Buna tasarım ve sürüş keyfi gibi rakip modelleri geride bıraktığı duygusal kriterler de dahil" değerlendirmesinde bulundu.
 
Yeni nesil Astra: Göz alıcı tasarım, üstün sürüş keyfi
 
Jüri üyeleri, kapsamlı test sürüşleri sırasında yeni Opel Astra'yı yakından inceledi. Sürüş dinamikleri, kullanım özellikleri, konfor ve diğer birçok nokta dikkate alındı. Bunlar kompakt sınıfın en çok satan modelinin güncel neslinin öne çıktığı disiplinler oldu. 133 kW/180 HP güç ve 360 Nm tork değeri ile elektrikli Astra plug-in hybrid, dinamik  bir sürüş keyfi sunuyor (karma WLTP yakıt tüketimi: 1,1-1,0 lt/100 km, karma CO2 emisyonları 24-23 gr/km). Beş kapılı model ayrıca, 0’dan 100 km/s hıza sadece 7,6 saniyede ulaşıyor. Yeni Astra böylece ilk kez kentsel alanlarda emisyonsuz olarak yol alabiliyor.
 
Bilgi-eğlence  sistemlerinin sezgisel kullanımı, yeni HMI arayüzü (İnsan-Makine Arayüzü), ekstra geniş dokunmatik ekrana sahip tamamen dijital Pure Panel kokpit özelliği ve klima gibi temel işlevler, kısayol düğmeleriyle sağlanıyor. Toplam 168 LED hücreye sahip uyarlanabilir, parlamayan Intelli-Lux LED® Pixel Far gibi en ileri teknolojiler, özellikle karanlık ortamlarda daha keyifli ve daha güvenli bir sürüş sağlıyor. Alcantara olarak da sunulan AGR sertifikalı (Sağlıklı Sırtlar Kampanyası e.V.) ergonomik sürücü ve ön yolcu koltuğu ise üst düzey seyahat konforu sunuyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Guven

hyurttas13

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Katılım
17 Kas 2022
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
1
Siteyi ziyaret et
gerçekten çok başarılı
 
Üst