Yeni motor yağ yakar mı?

aLpRn_Sfi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar opel astra gsi sfi 1994 model aracıma rektefiye yaptırdım. motordaki tüm parçalar a'dan z'ye değişmiştir. Değişmeyen tek parçası kalmamıstır. Şimdi bi kaç sorum olacak.

Aracım rodaj da 1000km de 1.5lt yag eksiltmiştir. Şimdi rodajım bitti 1300-1400 km oldu şimdi de aracım yağ yakıyor. Eksiliyor egzostan da mavi duman atıyor. Bi kaç kişinin söyledigine göre opeller motor yeni yapıldıktan sonra yağ yakar. kimi ilk 2000 km kimi ilk 5000km kimi de 10000km boyunca yag yakar sonrada keser dediler? sizce bu doğru mu yoksa aracmın sekmanlarının değişmesi mi lazım?

Şimdiden teşekkür ederim.

Sbup keçelerinden pistona yağ veriyor sanırım mavi dumanın sebebi bu olsa gerek

sibop lastıklerını degısırken yırtmıs veya tam takamamıs olabılırler genelede bu sorunla karsılasıyor

sekman da filan sorun olur mu diye düşündüm ben. sibop lastikleri hiç aklıma gelmedi aslında benm

başka ustaya danış
tabi önce yaptırdığın ustayı mutlaka kötüleyecektir.

Musa ustamında dediği gibi subab lastiklerinden de yapabilir segmanların yanlış takılması sonucuda olabilir bakmak lazım .

Arkadaslar bugün aracımın yagını değiştirdim. değiştirmemle birlikte 250 km yol yaptım ve aracımın yag yakması kesildi. önceki yaglar 10-40 katmıstık. bugün 20-50 kattık 250 km sonra araba da yag yakma 0 a indi. banada bunu aynı sorunla 2 kez karsılasmıs bi usta ve benm ustam söyledi bende denemek istedim ve gördüm.

Geçmiş olsun

tsk ler arkadaslar. bu normal bişeymiş söylediklerine göre. rektefiyeden sonra belli bi km yağ yakarmıs.

Geri