Yeni Lastikler Öne mi Arkaya mı takılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ksert007
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
benim önler 3mm in altına düşmüş.. arkalar 3mm in üstünde.. bi rot balans ve ön arka lastik değişimi yapıyım diodum.. o zaman yapmayım

on lastik frenajda 70% etkilidir. bunu en ıyı motosiklet kullanıcıları bilir. motosiklette ön fren bitikse motora binilmez. ama arka fren bitikse dert edilmez. aracı durduran ön lastikleridir. viraj performansında ise 4 lastikte önemlidir. ön kayarsa araç paralel savrulur. arka kayarsa, ön merkez sabit kalmak kaydıyla , arka viraj dışına savrulur. benim tavsiyem 4 lastik değişimidir.

virajlarda tabiki etkili olur arkadan kaymayı önler araçta ama önden kaymakta çok tehlikeli bir durum..
fren olayında nasıl bir etkisi olur merak ediyorum valla...;)
bence ön lastikler yeni olursa fren mesafemiz kısalır gibi geliyor..

Buradada (Almanya), ADAC in tavsiyesinin aynisi, eger sadece 2 lastik yeniliyorsaniz , arabaniz önden veya arkadan cekisli olsun farketmez, devamli arkadakileri yenileyin diyor.

on lastik frenajda 70% etkilidir. bunu en ıyı motosiklet kullanıcıları bilir. motosiklette ön fren bitikse motora binilmez. ama arka fren bitikse dert edilmez. aracı durduran ön lastikleridir. viraj performansında ise 4 lastikte önemlidir. ön kayarsa araç paralel savrulur. arka kayarsa, ön merkez sabit kalmak kaydıyla , arka viraj dışına savrulur. benim tavsiyem 4 lastik değişimidir.

tamamen katılıyorum:D
lastik firmalarının satış taktiği galiba...
sağlamları arkaya takıcam eskileri öne..çok değil 10 km sert kullanım sonunda atlatmış olduğum 20 kaza sonunda söve söve lastikçiye gidip önleride yenileyip sorunsuz devam edicem:D:D hadi ordan:D

ayrıca bu vatandaşları bahsettikleri sekilde lastikleri olan bir doğan seleçarpı:D (slx) ile dağa pikniğe götürmek istiyorum.20 km lik dağ yoluna başlayınca kaçıncı virajda krikoyu vurup lastikleri değişeceklerini öğrenirim:D:kop::kop:

ben yenileri öne takıyorum dragda iyi oluyor :D:D

önden çekişli araçta yeni lastikler öne takılır ancak en iyisi lastiklerin 4 ününde değişmesidir bırakın bu işleri bazen 2+2=4 etmez

daha az yol sesi ve daha dengeli sürüş için görece daha iyi olan yada yeni olan lastikler arkaya takılmalı..

Geri