Yeni Corsa Hakkında Bazı Sorular ve Görüşleriniz

motor küçüldükçe az yakmasını bekleyemeyiz zaten.karma tüketimde 7 litre/100 km şehiriçinde normal bir rakam.birçok markanın birçok motoru da aynı rakamları yakar.
kasa ağır motor çekmiyor gibi ifadeler daha çok sanayi sitesi ifadeleri.yani opel birkaç yüz milyon dolar harcayıp bir model üretecek ama kasa ağır motor yetersiz sorununu es geçecek.bu pek mümkün değil.
atmosferik motorlar 1,2-1,6 arası genelde bu yakıt değerlerinde zaten.

son zamlardan sonra yakıt tüketimini hesaplamadım ancak şehiriçi sakin kullanımda 500-600 km şehirlerarasıda 750 km görürsün

arkadaşın hesabı doğrudur, 1.2 80 bg düz vites ile 110-130 km. hız ile (arasıra klima açtım). ist.-kastamonu arası(550km) 0,165 krş. yaktım.
ataşehir opette full depo yaptım , kastamonu merkez opette 90 tl. lik benzin aldım.Şehir içinde ise normal devirlerde dur-kalk ile 550 km. yapıyorum.

motor küçüldükçe az yakmasını bekleyemeyiz zaten.karma tüketimde 7 litre/100 km şehiriçinde normal bir rakam.birçok markanın birçok motoru da aynı rakamları yakar.
kasa ağır motor çekmiyor gibi ifadeler daha çok sanayi sitesi ifadeleri.yani opel birkaç yüz milyon dolar harcayıp bir model üretecek ama kasa ağır motor yetersiz sorununu es geçecek.bu pek mümkün değil.
atmosferik motorlar 1,2-1,6 arası genelde bu yakıt değerlerinde zaten.

Ben arabanın teknolojsine laf atacak bir ifade kullandıgımı dusunmuyorum. BEnde opel kullanıcısıyım ve burda konusmus oldugumuz bu aractan daha az yakıt tuketımı beklentısı herkeste vardır ve bu beklentıyıde bosa cıkardıgı kanısındayım. Sanayi sitesi afadeleri olması Dogru olmadıgı anlamınada gelmez bence. Ekonomık olsun dıye uretılen bır motor turuyse kı oyle olması amac edınılmıs. Mılyondolarlar harcanıyosa bana gore verimli olmamış.1.4 ıle arasında fark yoksa bence 1.2 gereksız o zaman. Tabi bu benım fıkrım herkesın fıkrınede saygım var. Tesekkurler

Bence 1.2 Easytronic alacağına, 1.4 tam otomatik al. Easytronic balata yiyince uğraşmazsın. Saygılar.

Ben arabanın teknolojsine laf atacak bir ifade kullandıgımı dusunmuyorum. BEnde opel kullanıcısıyım ve burda konusmus oldugumuz bu aractan daha az yakıt tuketımı beklentısı herkeste vardır ve bu beklentıyıde bosa cıkardıgı kanısındayım. Sanayi sitesi afadeleri olması Dogru olmadıgı anlamınada gelmez bence. Ekonomık olsun dıye uretılen bır motor turuyse kı oyle olması amac edınılmıs. Mılyondolarlar harcanıyosa bana gore verimli olmamış.1.4 ıle arasında fark yoksa bence 1.2 gereksız o zaman. Tabi bu benım fıkrım herkesın fıkrınede saygım var. Tesekkurler
Erdem yanlış anlaşılma olmasın.Aracın teknolojisine laf attın diye düşünmemiştim ben.1,2 motor o kasayı çekmiyor ifadesi birçok yerde konuşulur.aynı şekilde 1,3 dizelin de astranın kasasını çekmediğini söylerler.
1,2 motor gayet ekonomik.Bir aracın km başına maliyeti sadece harcadığı yakıtla ölçülmez.İlk alış maliyeti, bakım masrafı ve en önemlisi vergi dilimi için ödenen rakamları da işin içine katmak gerekir.1,2 yerine 1,4 alınabilir.Ama daha bayiden çıkmadan 3000 tl fazla vermiş olursun.Her yık vergi olarak da 350 yerine 650 tl ödersin.Yakıt masrafın ise değişmez.2 motorun da pratikte harcadıkları yakıt çok benzer birbirine.
Bu forumda yazılan söylenen ifadelerin büyük çoğunluğu gerçek.Ama sanayi sitelerinde geçen konuşmaların büyük bölümü şehir efsanesi tadında.

Erdem yanlış anlaşılma olmasın.Aracın teknolojisine laf attın diye düşünmemiştim ben.1,2 motor o kasayı çekmiyor ifadesi birçok yerde konuşulur.aynı şekilde 1,3 dizelin de astranın kasasını çekmediğini söylerler.
1,2 motor gayet ekonomik.Bir aracın km başına maliyeti sadece harcadığı yakıtla ölçülmez.İlk alış maliyeti, bakım masrafı ve en önemlisi vergi dilimi için ödenen rakamları da işin içine katmak gerekir.1,2 yerine 1,4 alınabilir.Ama daha bayiden çıkmadan 3000 tl fazla vermiş olursun.Her yık vergi olarak da 350 yerine 650 tl ödersin.Yakıt masrafın ise değişmez.2 motorun da pratikte harcadıkları yakıt çok benzer birbirine.
Bu forumda yazılan söylenen ifadelerin büyük çoğunluğu gerçek.Ama sanayi sitelerinde geçen konuşmaların büyük bölümü şehir efsanesi tadında.

Birkac gündür bu konuya takmış durumdayımda o yuzden bu sekılde yazıyorum.Vergi konusunda haklısın tercıh meselesı olarak o konu agır basabılır. Konu yakıt tasarrufu ve performansa yoneldıgı ıcın o acıdan baktım.Senın soyledıgın acıdan baktıgında 1.2 tercıh edılebılır evet. Forumlarında gercek amacı bu değilmi zaten farklı acılardan bakıp konuyu cok yonlu ele alabılmek paylasmak vs. Tesekkur ederım tekrar.

2 ay önce 1.2 sp manuel aldım bayinin hemen yanındaki benzinciden depoyu fulledim 335 km yaptım ve yine fulledim 26.830 lt. benzin aldım bu verilere göre 100 km. de
8 lt. yakmış oldu. Dolayısıyla 45 lt benzinle 562 km. gitmiş oldu (şehir içi). Bu değerler araba yeni olduğu için ilk 1000 km rodaj sebebiyle sakin bir kullanışla yani 3000 devri hiç geçmeden ani kalkışlardan kaçınarak oldu. Bu değerlerin 1500-3000 km den sonra daha da azalacağını tahmin ediyorum. Performans olarakta sınıfındaki bir çok 1.4 araç ile aynı sayılır çok fazla bir fark yok şehir içi kullanın için ideal bir araç görüntü olarakta bence çok spor bir araç tam sana göre spor paketli alırsan daha hoş olur. şimdiden hayırlı olsun.

Son düzenleme:
Geri