ben bu cruze için konuşmaktan bıktım artık. arkadaşlar kulaktan duyma saçma şeylere inanmayın artık. yok söyle yok böyle. alakası yok. ben kullanıyorum sıkıntı yok. önceki konulardada örnek verdim wolksvagen vs bir çok markada kronik sıkıntılar olduğu gibi cruzede bu tip sıkıntılar var fakat ufak miktar paralar harcanarak çözülebilecek şeyler bunlar. bir kişide çıksın şu problem var çözülmedi desin. lütfen uzun süre kullanmayıpta şöyle böyle diyenlere bakmayın. bu aracın tüm parçalarım gm . camlar dahil.
güvenlik testlerinden de 5 yıldız almış bir araç. daha ne bekleniyor anlamıyorum. araç zaten olduğu gibi opel. motor astra h ve astra j modelleri ile aynı. astra j nin far anahtarına kadar sinyal kollarına kadar ,aynı malzeme kullanılmış. kim neden bahsediyor. motor güçlü değil diyorlar, kardeşim ver 500 tl çip tuning uygula olsun sana 130 -140 beygir. benim aracımın orjinali 113 beygir yazılım sonrası 129 beygir oldu. anlatmak istediğim, bazı şeyleride kendi keyfinize yaptıracaksınız.
aracı en çok kötüledikleri ,problemler bunlar .
1. yavaş yavaş geri giderken balatalardan hafif ses geliyor.
çözümü: arka kaliperlerin somunlu vidası var değişince sıkıntı düzeliyor.
2. amortisörler biraz sert olduğundan çukurlarda ses gelebiliyor. ( bu durum araçtan raca değişiyor)
çözümü: daha yumuşak amartisör seçimi.
3. lpg de sübapların kurum bağlaması.
çözümü: aracın 300 km kadar benzinde binilerek problemin minumuma inmesi yada sübapların çelikleriyle değiştirilmesi. ( bu en son seçenek)
4. 113 ve 124 beygirlerde performansı beğenmeyenler için . ( kişiye göre değişir)
çözümü : chip tuning uygulaması.
5. benzinde çok yakıyormuş

benzinde az yakan araçmı varki

benzinde km de şehir içi 50 krş yakıyor.
çözümü: çok basit lpg takılacak

şehir içi 27 krş .dışı 22 krş yakıyor. daha ne yaksın
genel olarak sıkıntılar bu tabi bunlara problem denirse.
aracın artıları ise
kesinlikle ve kesinlikle güvenlik testlerinden 5 yıldız alması.
araçta istenilen tüm donanımlar var.
görsel olarakta çok etkileyici bir araç.
iç hacmi kesinlikle tatmin edici. boyu 192 olanlar almasın zaten
ve şu an aklıma gelmeyen özellikler.
buyrun gerisini siz düşünün. benim beklediğim gibi araç olmasa çoktan satardım.
bu donanıma sahip bir audi mercedes bmw vs fiytını sorun derim. 30 bin eurodan başlıyor rakamlar.
30-- 35 bin tl ye bu araç bence bedava .