Yeni astramın motorunu açmaya çalıştım:)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cocotr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cocotr

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar araba bugun yaptığım uzun yolla 1950 km de oldu, bende artık biraz devir yükseltiyim motoru açım dedim.. Otobanda 3. vitesi 5 bin devire kadar, sonra da 4. vitesi 5 bin devire kadar zorladım.. 5. vitesi zorlamak nasip olmadı, yol bitti...

Bi süre 4500 devirle yol aldım, böyle böyle bi 15 dakka takıldım. Sizce bu kadarı yeterli mi, yapılması gereken başka bişi var mı !

Ek olarak 2. arabamın OGS'sini bu araçta da kullanıyodum. Ama dalgınlıktan ters koyunca 126.5 ytl ceza yedim..yalvar yakar, kurtuluşu yokmuş. Foto çekildiği için mutlaka ödüyomuşum... Çıktım ogs merkezine adamlar bi kağıt verdi, buraya yatır dedi..

Şans artık ..

ilk sorum içni yorumlarınızı bekliyorum

Artık eskisi gibi RODAJ sözkonusu değil. Parçalar tamamen birbirine uyumlu şekiled üretiliyor. Sadece aşinalık motor açma süresi.
Üst devirlerde tutarsanız çok yakar Ateşleme BUJİsini bitirirsiniz , Alt devirde fazla gezerseniz Bujiler erir :D
Dizelde çok basarsanız Turbonun ömrü kısalır, Az basarsanız turbo yaglamaz:D
Görüldügü gibi Eski veya Yenide orta sürüş uzun ömür ve saglıklı metal anlamına gelir.

peki sadece 15 dakka için 5000 devirlere çıkmanın arabaya kalıcı bi hasarı olur mu ? motor açmak için yaptığım bu hareketin bana faturası olacak mı

Artık eskisi gibi RODAJ sözkonusu değil. Parçalar tamamen birbirine uyumlu şekiled üretiliyor. Sadece aşinalık motor açma süresi.
Üst devirlerde tutarsanız çok yakar Ateşleme BUJİsini bitirirsiniz , Alt devirde fazla gezerseniz Bujiler erir :D
Dizelde çok basarsanız Turbonun ömrü kısalır, Az basarsanız turbo yaglamaz:D
Görüldügü gibi Eski veya Yenide orta sürüş uzun ömür ve saglıklı metal anlamına gelir.

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=1208&highlight=rodaj
başlığı incelemenizi tavsiye ederim

Arkadaslar araba bugun yaptığım uzun yolla 1950 km de oldu, bende artık biraz devir yükseltiyim motoru açım dedim.. Otobanda 3. vitesi 5 bin devire kadar, sonra da 4. vitesi 5 bin devire kadar zorladım.. 5. vitesi zorlamak nasip olmadı, yol bitti...

Bi süre 4500 devirle yol aldım, böyle böyle bi 15 dakka takıldım. Sizce bu kadarı yeterli mi, yapılması gereken başka bişi var mı !

Ek olarak 2. arabamın OGS'sini bu araçta da kullanıyodum. Ama dalgınlıktan ters koyunca 126.5 ytl ceza yedim..yalvar yakar, kurtuluşu yokmuş. Foto çekildiği için mutlaka ödüyomuşum... Çıktım ogs merkezine adamlar bi kağıt verdi, buraya yatır dedi..

Şans artık ..

ilk sorum içni yorumlarınızı bekliyorum

http://www.opelim.net/forums/forumdisplay.php?f=11
kendinizi üye arşivinde fotmata uygun şekilde tanıtmanız gerekiyor aksi takdirde açtığınız konula kilitlenecek

Son düzenleme:
kendimi tanıttım, o bir yana sizin verdiğiniz link rodaj hakkında..

ben motor açma kısımıyla ilgileniorum.. oyle veya boyle rodaj bitti, araba 2000 km de...

artık motor açma olayını yapmalımıydım yapmamalımıydım.. yaptım da atıorum aşırı titreşimden motor kapakları zarar görmüşmüdür ?

kendinizi tanıttığınız için teşekkürler ben link i yukarıdaki arkadaş için vermiştim

bu arada emin olmamakla birlikte Turbosu olan araçlarda motoru zorlayıp açma gibi işleme gerek olmadığı biliyorum

yazık etmişsin dizel motoru 5.000 devirde zorlayıp. gerek yoktu öyle birşeye. ama merak etme, uzun süre kullanmadıysa 5.000 devirde kesiciyi zorlamadıysan bişey olmaz

Bir kereliğe basmayla aracına hiçbir şey olmaz. Motoru açman içinde yapman gereken bişey yok. Zaten dizel araçta hızlanmak ve serileşmek istiyorsan, devri yükseltmek yerine max. 3500 devir gibi vites büyütüp gaza basman daha verimli olur. Ayrıca dizelde fazla yüklenip üst devirlere devamlı çıkmak turbonun ömrünü kısaltır.

düşündüm de 5000 devirde kaldığım zaman toplamda 1.5 dakka civarıdır.. onun dışında hep 4000 -5000 arasıydı 10 dakka..

ya nette bi forumda okudum, yüksek devir motor kulaklarına zarar verip ileride motorun daha titreşimli çalışmasına yol açarmış. İyi güzel mantıklı, ama böyle kısa süreli bir olayda olacağını bende sanmıyorum.

Ayrıca devir kesici devreye girmedi, ibre kırmızı bölgeye dahi girmedi çünkü

Geri