yeni astra bakım/ 6ncı vites

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan san
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

san

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
1. arabam( 1.3 NJOY SPORT ) ilk senesini doldurdu neredeyse 9000 km de..bakımını 15000 e gelince mi yaptırmam gerekiyor yoksa ilk yılını doldurdu götürüp bakım yaptırayım mı?
2. 6 ncı vitesi ne zaman kullanmak gerekiyor? ben genellikle 90ı geçmem. 90 ile giderken 6ncı vites ile 5 arasında anlık yakıt tüketimine bakarak konuşuyorum yakıt tasarrufu yok gibi ve bende hız sabitleyiciyi kullanırken genelde 5nci vites ve 90 ı tercih ediyorum.
3. garanti kapsamında rutuş filan yapıyorlar mı? hani jest olsun filan diye servislerin bu tür extraları var mı?
şimdiden ilgilenenlere teşekkürler...

1. bakım periyodunda ilk bakım 15 bin yada ilk yıl sonunda (hangisi önce dolarsa) yapılıyor, dolayısı ile sen ilk bakım/yıllık bakım şeklinde aracını servise götürebilirsin.Ama kalan 6000 km yi kısa sürede (1-2 ay) yaparım diyosan, km yi doldur ona göre götür.Unutma bakım periyotlarını aksatman, aracının garantiden cıkmasına sebep olabilir.
2. Bu konuda uzman bir arkadas yorum yapsa daha saglıklı olur.
3. buradaki Yetkili Servis, komple rotuş u bedelsiz yapmıştı, aracı bırakırken şikayetiniz varmı diye sorup, soylediklerini araç kabul formuna yazıyorlar zaten.ücretsiz yapıp yapmadıklarını kontrol ederek yaptırabilirsin.

dostum genelde 5 vites ve 6 vites cogu aracta hızdan cok ekonomı vıtesıdır. mesela 94 model sahın 4. vitesle 180 yapabılırken 5. vıtesle 175 gıbı yapıyor onun için 6. vıtes yakıta fayda edecektır

astrammm' Alıntı:
dostum genelde 5 vites ve 6 vites cogu aracta hızdan cok ekonomı vıtesıdır. mesela 94 model sahın 4. vitesle 180 yapabılırken 5. vıtesle 175 gıbı yapıyor onun için 6. vıtes yakıta fayda edecektır

+10!
6. vites Overdrive denen ekonomi vitesidir. 6 vitese geçtiğinde 4 ve5. vitesteki gibi hız artışı pek sağlayamazsın sadece motor devirini azaltıp yakıt ekonomisi sağlarsın. bence uzun yol için çok iyi.

6.vites sadece yakıt için

konuyu açan bendim ve opel astra 1.3 cdti otomobilimin ilk bakımını sakarya ekin otoya yaptırdım. 164 ytl tuttu fakat yağ değiştirmediler sadece 1 lt kadar eklediler. detaylı bilgi verebilirim soran olursa...

neden değiştirmediler araban yoksa yağ mı yakıyo?

ikinci bakımda yani 30000 de değiştiriyorlarmış. araba yağ yakmıyor..fakat 200 tork olduğu için yağ eksiltiyor haliyle bu gayet normal. on nedenle eksilen yağı tamamladılar...

Geri