Yeni arac

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ertunc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ertunc

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracı yeni aldım şehir içi 10 lt benzin yakiyor normal mi

@Ertunc hocam öncelikle aramıza hoşgeldiniz, profil bilgilerinizden gördüğüm kadarıyla 1.6 benzinli araç sahibisiniz, malesef şehiriçi tüketimlerde 10 litre görmek gayet doğal. Lastiklerinizi değiştirdiniz mi ? Kışlık lastikler bir miktar fazla yaktırır.

Hoşgeldiniz aracı kısa mesafemi kullanıyorsunuz daha önceki aracımda kısa mesafede 12 litre görüyordum tabi mesafe bakımlar çok önemli yağ filtreler zamanında değiştimi hasip hocamın dediği gibi kışlık lastiklerde etkiler

Kullanım tarzı.
Trafik yoğunluğu.
Hava sıcaklığı.
Yol şartları.
Rüzgar vb dış etkenler
Araçtaki yolcu ve yük durumu
Aracın genel kondisyonu
Lastik basınçları
Yakıtın kalitesi.
Şehir içi ise kullanılan mesafe

Yakıta etki eden bazı durumlar [emoji3]

D5503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Euro 5 motorlu 1.6 atmosferik 115 beygir düz vites sedan astra j için fabrika tüketim verisi

Şehir içi yakıt tüketimi 8.3-8.5 Lt/100 km

Şehir dışı yakıt tüketimi 5.1-5.2 Lt/100 km

Ortalama yakıt tüketimi 6.3-6.4 Lt/100 km

Bu verilerin hesaplanmasında ideal hatta maksimum tasarrufa yönelik şartlar oluşturulduguna gore 10 litre normal gibi

D5503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Murat
İstanbul'da çok normal...Araca alışınca biraz daha düşer...

Hocam bu arabalar zannetmiyorum ki ş.içi 9 litrenin altına düşsün.

Araç 0 km
@Ertunc hocam öncelikle aramıza hoşgeldiniz, profil bilgilerinizden gördüğüm kadarıyla 1.6 benzinli araç sahibisiniz, malesef şehiriçi tüketimlerde 10 litre görmek gayet doğal. Lastiklerinizi değiştirdiniz mi ? Kışlık lastikler bir miktar fazla yaktırır.
Hocam araç 0 km

Hocam o zaman ilk 1000 km araç fazla yakacaktır normal motor yeni servisler her zaman söyler 1000 km bakımından sonra düşecektir ortalamanız merak etmeyin kazasız belasız kullanın aracınızı inşaallah

Arkadaşlar lpg tavsiyemiz nedir yardimlar bekliyorum

Geri