Yeni araç kullanırken dikkat edilecek hususlar.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan agokhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

agokhan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Opel Astra HB 1,6 Otm. vites aracım bu gün teslim ediliyor. Bende opelci oldum sonunda :).

Benim Sizlerin tecrübelerinden öğrenmek istediğim şey kullanırken dikkat edeceğim özel bir şey varmı. Yani araç sıfır ve otm vites, belii bir süre aracın ömrünü uzatmak için ve arızaya sebep olmamak için tevsiyeleriniz varsa bilg,i edinmek isterim.

Eskiden Ani fren yapmayın, yada 1000 km ye kadar yüksek devirli kullanın gibi olaylar vardı.

Görüş ve önerilerinizi yazarsanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.;)

İlk 1000-2000 kilometre sakin davranın. Yüksek devirlerde gezmeyin ama araç devirsizde kalmasın. Soğuk havada soğuk motorda yavaş yavaş hızlanın. Gazın dibine kadar yüklenmek yerine ağır ağır hızlanın. Aldığınız benzine dikkat edin.

ilk zamanlar arabayı biraz yumuşak kullanmak yeterli olucaktır hayırlı olsun

1 ay önce kangoo multix aldık ordaki ilgili kişi 1500 km ye kadar 90-100 km arası kullanılmasını söyledi..

1 ay önce kangoo multix aldık ordaki ilgili kişi 1500 km ye kadar 90-100 km arası kullanılmasını söyledi..
Bence de çok doğru. O hızlar arabanın en rahatladığı zamanlardır. En yüksek viteste o hızlarda arabanızı hiç yormazsınız.

Araçın otomatik vites olması durumunda zaten devir ile ilgili bir sorun kalmıyor zaten. Aracı sakin kullanmak yeterli bir secenek gibi görülüyor.

valla 2005 astra h hb 1.6 twinport vardı. daha aldığımız ilk gün uzun yola çıktık.kırklareline gittik. valla basa basa gittik. 220 yi gördük giderken. hep 180-200 arası gittik.dönüştede aynı şekilde geldik. 230 gördük. 75 bin de aracı sattık. ve şu dikkatimi çekti. üyeliğini iptal ettiren bir arkadaş vardı. ondada aynı araç vardı. 180 i geçemiyorum diyordu. ne kadar bassam gitmiyor diyordu. ki onun araçtada sport mod vardı. sonra yine akrabam 2005 astra h hb 1.6 twinport aldı. yok araç gitmiyor. 200 ü zor gördük flan diyor. o aracıda bayağı zorladık. 220 gördü en son. diyceğim o ki, ben daha ilk gün acaip zorladım. 75 binde saattım. tek problem çıkmadı motor adına. maşşallah harika da gidiyordu

daha önce vectramız vardı 97 de "0" km almıştık. ben daha küçüktüm ve sürekli babam kullanıyordu. hep devirsiz ve sakin kullandı sonra ise araba kör kaldı. yürümüyordu. bence arabayı fazla boğmayın...

aracı limitlerde kullanmak

Arkadaşlar bu gün teslim aldım. alıeken herşeyi anlattılar. servis hiçbir sınırlama yapmayın. dilediğiniz hızda kullanın bu motorlar açılarak yollanıyor dedin.

Yani eskisi gibi rotasyon felan gerekmiyormuş. kendinizi kısıtlamayın dedi.

paylaşmak istedim.

ilk 200km de ani frenlemelerden filan kaçınında mı demedi??? bence sen bidaha başka servislerede sor. çünkü kullanıcı hatalarından kaynaklanan bazı sorunlar garanti kapsamına kadar girmiyor diye biliyorum.

Geri