Yeni araç (2.el) için yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BurakN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar,
2001 model 2.0 cd
1997-1998 model 2.5 cdx
veya 1996 2.0 cd
arasında ne tercih edilmelidir mantık olarak?

Son düzenleme:
almayı düşündüğünüz aracın kliması soğutmuyorsa çok büyük ihtimal klima motoru arızalıdır. pahalı bir parçadır. eğer bu araç bakımsız ise size çok büyük masraflar açabilir. işin doğrusu piyasadaki vectra b'lerin çoğu çok bakımsız ve dolayısıyle de çok sorunludur. vectra b işi tam bir şans. sizin yerinizde olsam bu aracı yetkili bir serviste ekspertize sokardım. silindir basınçlarını mutlaka ölçtürürdüm. şanzımana da özellikle baktırırdım. silindir kapak conta testini kesinlikle yaptırırdım. bunları yetkili servisten özellikle isteyin, hatırlatın.

Teşekkür ederim. Bu dediklerinizi yapmaya ve servise götürmeye çalışacağım..

Peki 2.0 cd ile 2.0 cdx arasında 5 yıl yaş ve 4.000 lira fiyat farkı var. Buna değer mi sizce?
biri 96 model cd, diğeri 2001 model cdx

Öncelikle araca baktırın. Kimin ne olduğu hiç belli değil. üst kapak derken ecotech kapağı mı kırık. Eğer oysa sıkıntı yaratacak bir parça değil zaten. Klima soğutmuyorsa gazı olmayabilir kaçak olabilir birde klima kompressörü arızalı olabilir. Klima sadece soğutma yapar zaten sıcak havayı kalörifer sağlar klimayla alakası yok. Aracı opel yetkili servisinde expertiz yaptırın 50 tl gibi bir fiyat alıyorlar zaten. Motor kompresyon testine falan sokuyorlar. Amortisörlerine kadar bakıyorlar. En azından aldıktan sonra çıkacak masrafıda göz önünde bulundurursunuz...
Artık opel yetkili servislerinde expertiz için en az 200 tl istiyorlar.sanırım expertiz kriterlerini değiştirmişler.bahsettiğiniz gibi aracın her tarafını kontrol ediyorlar ama 50 liraya değil,dolayısıyla biraz lüx oldu gibi çünkü her gözüne kestirdiğin aracı expertize soksan ciddi masraf çıkar yok yere...en iyisi tanıdığın iyi bir özel servise götürmek aracı.

iyi incele eğer ki opel in yorgun ve yıpranmış bir aracına denk gelirsen ki bu aslında bütün araçlar içindir
1- sanayide bir dünya arkadaşın olur.
2- araç her akşam acaba sabaha nerem bozulsa diye düşünür.
3- sen her sabah arabaya binerken korku içinde bozulurmu diye düşünürsün
4- sağlığından olursun
5- stresten evde ve çevrende kimse kalmaz
6- paranla nasıl rezil olursun onu çok iyi öğrenirsin
7- çevrende devamlı bu ne ya bu hurdaya paramı verdin diye tepkiler alırsın
8- satayım dersin kimse almaz, galericiye düşersin yarısını teklif eder.
9- belli bir süre sonra araç beyin arızası dahil her tür arıza vermeye devam eder
10- en sonunda pes edersin sağlık gitmeye başlamıştır artık.
11- satarsın 13 bin e aldığın ve 7 bin harcadığın aracını 8 bine satarsın oda toparlanamamış hali ve sana stress ve yorgun günler anı kalır.
12- iyi tarafı 13 bin lik araba sana 20 bin e bile patlasa sen 8 bine satsan kurtulduğun için para gözüne gelmez:D

kolay gele.....

12 liralık bir araca baktım geçen gün. Sorunlar çıktı ve sorunların parasını düşmeyi telklif etti. Bu konuda ne önerirsiniz?

96 model 2000 cd ; Motorda üfleme var, airbag'ler çalışmıyor, neden belli değil. Klima çalışmıyor, davlumbazı sökülmüş. Ufak tefek başka sorunlar daha var toplamda yeni motor yapılsa 3500-4000 lira tüm masraflarla beraber tutar diyor servis. Bu araç 8,5 - 9 liraya alınır mı ? Açıkçası 10 liraya kadar bir araç almam gerekiyor. Motoru daha sonra yaptırırım filan diye düşünüyorum da.. fikirlerinize bu nedenle ihtiyacım var.

Burak kardeşim yanlış anlama ama 12.000 TL ye B kasa Vectra CD alınmaz, alırsan da başına iş alırsın. Vectra'lar Tofaş gurubu gibi kolayca/ekonomik olarak toplanmazlar. Herşeyden evvel Vectra'dan anlayan bilgili bir usta bulacaksın, acemi bir usta aracı daha da mahfeder, aracı her kurcaladığında sana ekstra masraflar açar. İkincisi Vectra'ların orjinal parçaları kaliteli ve uzun ömürlü olduğu için pahalıdır, ucuz diye kalitesiz yan sanayi parçalara yönelirsen zaman içinde cebinden daha fazla para çıkar. 10.000 TL bütçe ayırabiliyorsan B kasa Vectra'lardan vazgeçmeni tavsiye ederim, o bütçeye ancak düşük model donanımı sınırlı olan A kasa Vectra bulabilirsin.

Yok Savaş abi neden yanlış anlayayım. 15.000 liraya kadr araçlara o kadar çok baktım ki hepsinde en az 500 liralık masraflar vardı. Bu bahsettiğim araç da fiyatı 13.000 liraydı, sonra düşe düşe 9'a kadar düştük bahsettiğim sorunlardan dolayı.

O nedenle acaba diyorum alabilirmiyim? motor üflüyor ama gidiyor, motoru en sona bıraksam, 2500 lira kadar masrafı var, daha sonra yaptırsam da diğer şeylere özellikle de klimasına airbag'lerine öncelik versem 1000 lira harcasam idare edebilirmiyim acaba. Onu düşünüyorum. Motorun üflemesi nedeniyle muayeneden geçmeyebilir mi? Bir de o var önemli bir konu..

Bu kadar sıkıştırmamadaki neden bıktım artık her hafta 150 lira korsan taksi parası vermekten imanım gevredi yani.

Eğer vectra olmazsa gidip bri tane twingo alacağım o da pek içime sinmiyor. Opel konusunda çok memnunum. iyi bir deneyimim var ilk arabam astraydı, 3-4 sene kadar kullandık ailecek. sonra tigra aldım onu da 3-4 sene kullandım. Şimdi arabasız kaldım ve inan bana korsan taksinin oradan 50 lira aldım buraya 40 lira verdim şu kadar yaktım, durakta ahmet şöyle yaptı, mehmet böyle dedi muhabbeti hiç ama hiç çekilmiyor.

sorunlu bir seri 2000 motor çok yakar başını ağrıtır

çok fazla yol yapmayacağım için yakıtı pek dert etmiyorum. Hatta özellikle benzinli arıyorum lpg'li olmayan. diğer yazdıklarım daha ön emli şimdilik..

Sorunlu bir seri derken ?

Geri