Yeni araç (2.el) için yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BurakN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BurakN

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar. Bugün yarın bir tane Opel Vectra 96 model 2.0 cd almayı düşünüyorum Allah nasip ederse, hayırlısıyla inşallah...

Bu aracı almadan önce bir ustaya götürüp baktırayım mı ? Bilmeyen veya işini savsaklayan birine denk gelirsem diye soruyorum nerelerine baktırayım özellikle?

Araç temiz görünüyor, sahibi de iyi niyetli biri gibi. Fakat gene de bir baktırmak lazım satıcı dürüst olsa da ileride ortaya çıkabilecek sorunları serviste görebiliriz ve boş yere hem kalp kırmaz hem de masraf etmeyiz..

Bir tek şey kafama takıldı, motorun üst kapağını vidalarken çok sıkıştırmışlar o çatlakmış, klima ısıtma yapıyor, soğutma yapmıyormuş gazı bitmiş olabilir deniliyor. Bu bilgilerden yola çıkarak bana önerebileceğiniz bir şey olur mu acaba?

Teşekkür ederim dostlar..

aracı alıp bir opel servisine gidyorsun ... özel serviste olabilir önce parayı veriyor ( 100-150 lira felan )daha sonra ayrıntılı rapor istiyorsun .araç yaşlı olduğu için ufak tefek sıkıntıları elbet çıkacaktır bakarsın aklına yatarsa alırsın yatmaz ise almazsın.
bu devirde iyi niyet felan hikaye bu işlerde babana bile güvenme paran çöpe gitmesin...
üye bölümünde kendinizi tanıtmayı unutmayın uyarı alırsınız...

Öncelikle araca baktırın. Kimin ne olduğu hiç belli değil. üst kapak derken ecotech kapağı mı kırık. Eğer oysa sıkıntı yaratacak bir parça değil zaten. Klima soğutmuyorsa gazı olmayabilir kaçak olabilir birde klima kompressörü arızalı olabilir. Klima sadece soğutma yapar zaten sıcak havayı kalörifer sağlar klimayla alakası yok. Aracı opel yetkili servisinde expertiz yaptırın 50 tl gibi bir fiyat alıyorlar zaten. Motor kompresyon testine falan sokuyorlar. Amortisörlerine kadar bakıyorlar. En azından aldıktan sonra çıkacak masrafıda göz önünde bulundurursunuz...

Teşekkür ederim arkadaşlar. Önce bir yetkili servise gitmek şart oldu anlaşılan. Tamam. Üye panelinden kendimi tanıttım ilk işim oydu zaten :)

Özel servise mi gideyim yetkili servise mi? Bu da çok önemli. Hangisine gideyim???

fark etmez üç aşağı beş yukarı aynı...

vallaha kmsi önemli bua aracım genel bakımları yapılmış mı?...motoruna baktırın zaten elktronik aksamlardan sorun çıkması normal...yaşı itibariyle ben yeni sattım benim opelimde 96 modeldi...ve en çok sorun elektnik aksamdan çıkardı...motor iyse problem yok...

işin komik tarafı bu paraya mercedes de var hemen hemen aynı özelliklere sahip. Bu aşamada mercedes mi yoksa opel mi diye sorup düşünmek gerekiyor. Sizlerin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

13.000 Liraya 96 opel vectra veya
13.000 Liraya 92 Mercedes 190e / 12.000 Liraya 89 200e (e200 değil)
donanım olarak neredeyse aynılar.

13000 tl ye neden orası burası çalışmayan bu kadar sıkıntısı olan bir araç alıyorsunuzki ? piyasada 13000 tl ye sıkıntısız bir sürü vectra var bence acele etmeyin illaki temiz bir araç denk gelecektir ama tavsiyem kaborta ve boyadan öte motor kısmıyla ilgilenin o yaşlardaki araçlarda zaten illaki boya v.s. olacaktır. ayrıca 89 veya 92 190 alınır ancak yeni kanun çıkacak ve 20 yaş üzeri araçların vergisi çok olacak bunu dikkate alın bence ve elinizdeki parayla belki 98 model daha konforlu bile alabilirsiniz iyi araştırın ve mümkünse vectra cd alın.. :)

peki, 96 model 2.0 cd otomatik tavsiye edermisiniz? temiz bir tane var bir arkadaşta ama?? ne önerirsiniz? Yani hazır alıcaksın 3-5 fazla ver 98 al mı dersiniz yoksa temizse kaçırma mı dersiniz?

mercedes kalsın şimdilik...

2008 Audi alacaktım aracın ön camdan airbag'ine , sağ sol çamurluk,kaput,tampon,benzin kapagına kadar değişmiş çıktı artık siz düşünün 96 model diyorsunuz ... Mutlaka gösterin servise, hoş ben audi'ye 615 TL verdim expertiz için boşa gitti ama binlerce TL çöpe atmaktan iyi.

Temiz bir 190E cok keyifli olur bu arada.

Geri