Yaylar hakkında birkaç soru

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan invernus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

invernus

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar
Geçen gün arabama;
2001 Opel Astra
1.6 16v
18" jant aldım ve şimdi de bir tane yay almak istiyorum
Ancak 5cm yoksa 3.5cm olacağına karar veremedim ve zaten
bu konuda pek birşey bilmiyorum açıkcası. Hangsinin daha iyi
veya daha uyumlu olduğunu açıklayabilirseniz sevinirim.
Sadece aşağıdaki linkteki yayı takınca olay bitiyor mu,arabayı
alçaltmak için yoksa başka işlemler de yapılması gerekiyor mu.
http://www.sahibinden.com/opel_astra_icin_yayWQQaXQQ4566336WQQpXQQdisplayitem?&keyword=eibach

Bu konu hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler

Şahsi fikrim 3,5cm'in yeterli olacağı yönünde.Ne kadar alçaltırsan amortisördeki boşluk o kadar artacak, konfor da buna paralel olarak düşecektir.Eğer spor bir amortisör seti ile desteklemeyi planlamıyorsan 3,5 daha mantıklı.Başka işleme gerek yok.

Şahsi fikrim 3,5cm'in yeterli olacağı yönünde.Ne kadar alçaltırsan amortisördeki boşluk o kadar artacak, konfor da buna paralel olarak düşecektir.Eğer spor bir amortisör seti ile desteklemeyi planlamıyorsan 3,5 daha mantıklı.Başka işleme gerek yok.

Çok teşekkürler.

Rica ederim.Yalnız alçaltmadan önce bir konuya dikkat etmeyi unutma.Jant ölçüsünü büyüdüğüne göre muhtemelen taban genişliği de artmıştır.Arabayı alçaltmadan önce lastiklerin dış yanaklarının dodiğin içinde kaldığından emin ol, sürtme yapmasın.

Rica ederim.Yalnız alçaltmadan önce bir konuya dikkat etmeyi unutma.Jant ölçüsünü büyüdüğüne göre muhtemelen taban genişliği de artmıştır.Arabayı alçaltmadan önce lastiklerin dış yanaklarının dodiğin içinde kaldığından emin ol, sürtme yapmasın.

Valla jantları aldığım yer bir sorun olmayacağını söyledi.
Ancak bende bu konuda biraz şüpheliyim. 215/35/18 veya
215/40/18 önerdiler. Ben 40 yanaktan yanayım.
35 çok ince gelir gibi, malum bide istanbulda yaşıyoruz.
Ama inşallah sorun olmaz diye umuyorum bende sürtme
açısından. Çok sağol ilgilendiğin için..

kardeş bence 5 cm al.bendede 18 jant var 35 yanak 5 cm taktım anca düştü. 3,5 takcaktım bulamamıştım sonra eicbahh sportline aldım 5 cm anca düştü yere benim fikrim bu aracım da budur kardeşim http://www.autoclubturkey.com/y_garage_view.php?garageid=79612

Dostum öncelikle araban çok güzel olmuş, Allah kaza bela vermesin.
Haklısın bu konuda gerçekten ancak düşmüş yere. Bende senin arabayı
görünce fark ettim. 3.5 luk az gelir heralde. Peki konfor nasıl 5cm lik yayda. Bir sorun yaşıyor musun?. 35 yanakla nasıl rahat mısın, balon yaptı mı hiç tekerler? Yol sesi geliyor mu? Çünkü ben 40 yanak düşünüyorum...
Teşekkürler

Hazir konu acilmisken bi soruda ben sorayim:) arabanin üzerindeki yaylarin kac cm oldugunu nerden anlariz

konfor okdr da kötü deil ben daha kötü bekliyorum.ama güzel tabiki 35 yanak olması biraz dikkat gerektiriyo balon olmadı ama biraz şansıma bağlı sanırım herkes kesin balon olur diyordu.lastik alcaksanda fedarel al onun yanak koruması cok daha güzel.ben cok aradım bulamamıştım zamanımda bekle dediler bana cok beklemedk istemedim ama sorun yaşamıorum şimdilik.kış olduğu içinde cıkarttım zaten orj. yay ve lastikleri taktım.yol sesi birazda lastiğe bağlı ben sorun yaşamadım kardeş.40 alırsan ii olur bencede ama ozman camurluğa sürmesin die iyice araştır kardeş.

aracının üzerindeki yayın kaç cm olduğunu bilmem ama orjinal arabnın tekerlek ve camurluk arasındaki boşluktan yani camurluktan tekerleğe olan mesafeyi ölcüyorsun.yani 4 cm takcaksan camurluktan 4 cm aşaya yani tekerleğe yaklaşıo bilmem anlata bildimmi ark.ım

Geri